Duo Juvent's

Un duo bastant dinàmic

Duo català integrat per Emili Hurger i Jesús Lardín, dos joves barcelonins que cantaven raonablement bé i que com tots els duets de música moderna de l'època, seguien l'estela del Dúo Dinámico. Una formació que va treure set EP's i que comptava amb un element afegit molt important, ja que disposava d'un conjunt d'acompanyament propi integrat sempre pels mateixos músics. Un fet, aquest, que el duet plasmava a l'escenari amb excel.lents actuacions en directe.

Les primeres actuacions del Duo Juvent's daten de l'any 1961 i aviat criden l'atenció d'un segell discogràfic acabat de crear a Barcelona, Discos Vergara, una companyia que l'any 1962 edita el primer vinil del duet, un EP que inclou quatre temes de twist i suau rock and roll: "Jo soy un rocker", "No existe el amor", "Bailando el twist" i "Twist del abuelito". El disc es va vendre força bé, tenint en compte el minso mercat de compravenda de l'època.

Poc després, el duo participa en el concurs de selecció d'artistes per a representar a Espanya al cèlebre Festival de la cançó d'Eurovisió. En l'esmentada competició, el duet presenta la composició pròpia "Que llueva", un tema que no va aconseguir l'objectiu fixat i que el duo no va arribar a enregistrar mai.

L'any 1963, amb cinc EP's al mercat i amb actuacions gairebé diàries en diverses sales de festes de Barcelona, Girona i a tota la Costa Brava; també amb concerts a València i a Mallorca, les cançons del Duo Juvent's es radien amb freqüència a les principals emissores del país. També compten amb diversos clubs de fans, un dels més importants el "Juvent's Club" de Mataró, amb més de 400 socis.

Duo Juvent's
El mes de juny de 1963, el Duo Juvent's es contractat per actuar a Madrid. Però, tot just trepitjar la vila, mor el Papa Joan XXIII, summe pontífex romà de l'Església catòlica i el govern de l'Estat decreta tres dies de dol nacional, un fet que provoca que s'anul.lin tots els saraus musicals i que fa que el duo torni a Barcelona sense estrenar-se a la capital. A la tardor, però, retornen a Madrid per actuar, ara sí, a la discoteca Imperator.

Us deixo amb "Detén la noche", una balada original de Charles Aznavour i Georges Garvarentz que va popularitzar el malaurat cantant francès Johnny Hallyday i que el Duo Juvent's va incloure en el seu tercer disc, un vinil publicat l'any 1962.