Two Man Sound

Un clàssic d'obligada audició a totes les revetlles amb discjòquei i saraus varis

Trio de música pop i música "disco" creat a principis dels anys setanta a Brussel.les, la capital de l'estat federal de Bèlgica. Una formació de tendència comercial que, en anglès, francès, portuguès, espanyol o neerlandès (flamenc) practicava una combinació de diversos estils i gèneres musicals, com ara, la samba, la bossa nova o la música afro-cubana. El grup estava format pels compositors i productors discogràfics, Lou Deprijck, Sylvain Vanholme i Yves Lacomblez "Pipou".

L'extensa carrera discogràfica de Two Man Sound, iniciada l'any 1971 amb el single "Everybody's on the run/Chattanooga town" va totalitzar uns setanta discos oficials. Unes produccions discogràfiques que van originar un grapat d'èxits i que van fer les delícies dels discjòqueis professionals de l'època. El seu primer èxit destacable el van obtenir amb "Charlie Brown", una cançó comercialitzada l'any 1975, que va gaudir de molt bona acceptació, sobretot a Bèlgica i Itàlia.

L'any 1978, els Two Man Sound publiquen "Disco samba", un animat i exitós medley (popurri) de quatre minuts i mig de durada, format per retalls de vint cançons brasileres i interpretat a l'estil música "disco". Un títol molt popular a la seva època (i també en èpoques posteriors), tot i que molta gent, si se li pregunta, probablement, no sap el nom del grup que la interpreta.

La tornada de "Festa per um rei negro", la cançó número quinze d'aquesta remescla musical, una composició el cantant brasiler Zuzuca do Salgueiro (Adil de Paula), diu:

Oh-Le-Lé, Oh-La, Lá.
Pega no ganzé.
Pega no ganzá.

Two Man Sound
Una tornada que després l'adaptaria l'Escola de Samba Acadêmicos do Salgueiro per a la desfilada del carnaval de Rio de Janeiro. Més tard, la versionarien els belgues de Two Man Sound i finalment, la farien seva, els nombrosos seguidors del Fútbol Club Barcelona, que l'entonen per proclamar que Ser del Barça és el millor que hi ha.

Desprès d'una curta introducció instrumental, "Disco samba" s'inicia amb el tema "Taj Mahal", una composició del guitarrista i cantant brasiler, Jorge Ben Jor, que al sentir-la, a l'acte, vénen ganes de sortir corrents a la pista de ball a exhibir els dots ballarins:

Pe, pee, pe, pe-pe-pe - Pe, pee, pe, pe-pe-pe