The Michael Zager Band

Tots a cantar, és una petició d'en Michael Zager i companyia

Multiinstrumentista, compositor i cantant, Michael James Zager és un músic nord-americà nascut a Passaic, un municipi ubicat a l'estat de New Jersey. La seva banda estava formada por tres membres fixos, el propi Zager (als teclats i a la veu cantant), Alvin Fields (guitarra i, alhora, també veu cantant) i Jerry Love (productor musical), la resta del grup es completava amb músics d'estudi.

L'any 1968, juntament amb la vocalista Genya Ravan i el guitarrista Aram Schefrin, Michael Zager crea la nodrida formació d'estil rock/jazz, Ten Wheel Drive, una banda integrada per deu membres que es va mantenir en actiu fins l'any 1974. En aquest període el grup va editar quatre àlbums. Finalitzada aquesta etapa, Zager es va dedicar amb notable èxit a la producció discogràfica, una ocupació que li va permetre treballar amb destacats artistes de diversos gèneres.

El mes de desembre de 1978, sota el nom artístic de The Michael Zager Band, Michael publica en format single "Let's all chant" (cantem tots), una cançó extremadament enganxosa d'estil música "disco" composta per Michael Zager i Alvin Fields. Un tema que va gaudir de gran acceptació planetaria i que ha esdevingut un dels títols més recognoscibles de l'època daurada de la música discotequera. "Let's all chant" va despatxar cinc milions d'exemplars a tot el món.

Es tracta d'una cançó molt marxosa i ballable, una composició que tot i desplegar una lletra del tot intranscendent, en aquell periode va estar ben valorada per la crítica especialitzada. Un tema que incorpora uns excel.lents arranjaments musicals i que, entre altres característiques, conté una marcada línia de baix i unes constants palmes sincopades.

The Michael Zager Band
A destacar també, el fet que enmig de la cançó, apareix un fragment musical que sembla estar interpretat per una formació de música de cambra, un tros musical on sona un clarinet, una trompeta i un sintetitzador amb so de clavicordi.

En la seva producció, Michael Zager comparteix la veu principal amb Alvin Fields i amb les cantants de sessió Dollette McDonald i Billy Baker, les dues vocalistes que entonen la distintiva exclamació "Ooh-ah, Ooh-ah", un cor vocal que, posteriorment, incorporarien altres projectes musicals.

Ooh-ah, Ooh-ah,
¡Let's all chant!,...