Arthur Alexander

La noia que buscava l'excel·lència

Vocalista nord-americà nascut a Florence, un municipi ubicat a l'estat d'Alabama. D'estil suau i melòdic, Arthur Alexander va ser una de les grans veus sorgides dins l'escena country-soul americana. Diverses de les seves cançons van ser versionades per cèlebres grups i solistes, artistes de la talla de The Beatles, The Rolling Stones, Bee Gees, Elvis Presley o Pearl Jam.

El mes de setembre de 1962, el cantant edita el seu quart single, un vinil que inclou la composició pròpia "Anna (go to him)" (Anna, vés amb ell). Una cançó versionada al cap de poc temps per The Beatles, que la va incloure en el seu primer àlbum d'estudi "With The Beatles" (1963). "Anna (go to him)" era una de les cançons favorites de John Lennon i un tema que, en els seus inicis, formava part del repertori habitual del grup en les seves actuacions en directe.

Es tracta d'una tendra balada soul en la qual, el protagonista de la història, a petició de la seva novia, accedeix a trencar la relació sentimental que els mantenia junts. Un prec que la noia l'hi fa, donat que, pel que sembla, hi ha una tercera persona que l'estima més que ell. A l'igual que molts altres temes d'Arthur Alexander, "Anna (go to him)" va arribar a ser més coneguda per les versions d'altres artistes que per la versió original del propi Alexander.

En l'aspecte personal, tot i el seu fulgurant i prometedor inici com a artista, en la dècada dels anys setanta, Arthur Alexander va deixar la música i va acabar treballant de conductor d'autobús. L'alcohol, les drogues, les males decisions i la falta d'assessorament a l'hora de signar contractes, el van deixar sense l'empara econòmica que proporcionen les plusvàlues generades pels drets d'autor.

Arthur Alexander
Tot i això, en relació a Arthur Alexander, Keith Richards, el cèlebre guitarrista de The Rolling Stones, amb molta franquesa i sinceritat, va manifestar al seu moment: "Quan als Beatles i als Stones ens van donar la primera oportunitat d'enregistrar un àlbum d'estudi, ells hi van incloure "Anna (go to him)" i nosaltres, "You better move on" (millor que segueixis endavant), dues composicions d'Arthur Alexander". Això diu molt d'aquest excel.lent músic.

Anna, abans que te'n vagis,
vull que sàpigues
que jo encara t'estimo.
Però, si ell t'estima més,
vés amb ell,...