The Crusaders

No hi ha res com la vida al carrer

Grup nord-americà de jazz fusió i funk creat l'any 1961 a Houston, la ciutat més poblada de l'estat de Texas. Una banda inicialment integrada pel trombonista Wayne Henderson, el saxofonista Wilton Felder, el teclista Joe Sample, el bateria Stix Hooper, el guitarrista Roy Gaines i el contrabaixista Jimmy Bond.

Molt actius dins l'escena jazzística de la Costa Oest dels Estats Units, el seu primer disc, un àlbum publicat l'any 1961, portava per títol "The freedom sound" (el so de la llibertat), un elapé editat pel segell discogràfic Pacific Jazz Records i atribuït a The Jazz Crusaders, una denominació que la banda va abandonar l'any 1971, trencant així la limitació de tancar-se en el Jazz Contemporani i l'Smooth Jazz.

L'any 1975, The Crusaders canvia radicalment de so. Quatre anys més tard, el mes de juliol de 1979, editen "Street life" (vida al carrer), un llarg tema discotequer de més d'onze minuts de durada i d'estil funky. Una composició pròpia, llançada en format single i extreta de l'àlbum que porta aquest mateix nom que els proporciona l'èxit comercial més destacat i aplaudit de la seva carrera.

Un tema escrit pel pianista i compositor Joe Sample i amb textos del lletrista Will Jennings. Una composició que fa referència a la vida al carrer, la seva música, les seves històries i la seva bullícia. "Street life" compta amb la veu solista de l'excel.lent intèrpret de jazz, blues i rythm and blues, Randy Crawford. Una destacada col.laboració que en el seu moment, no va sortir acreditada a cap lloc del disc.

The Crusaders
"Street Life" va representar l'últim èxit de The Crusaders. A nivell discogràfic, les seves publicacions posteriors disminuirien en interès, fins arribar a un punt, a finals de la dècada dels anys vuitanta, que amb l'afegit negatiu de diversos canvis de components, el grup, gradualment, es va anant esvaint.

Per altre banda, "Street Life" va aportar un notable reconeixement artístic a la vocalista Randy Crawford. Al mateix temps, va marcar l'inici de la seva posterior i brillant carrera musical.

... Faig vida al carrer perquè
no hi ha cap altre lloc on pugui anar,...