Ruby and the Romantics

Ets romàntic i et vols enamorar? Tranquil, tot arribarà

Influent agrupació mixta nord-americana de suaus harmonies vocals i d'estil pop, soul i rhythm and blues. Un quintet creat l'any 1960 a Akron, un municipi ubicat a l'estat de Ohio i integrat per la cantant femenina i líder del grup, Ruby Nash (vocalista principal) i pels cantants, George Lee (primer tenor vocal), Ronald Mosely (segon tenor vocal), Leroy Fann (baix vocal) i Ed Roberts (baríton vocal), tots ells veïns de l'esmentada població del mig oest dels Estats Units.

Una formació que va aconseguir mantenir-se intacte, amb els seus cinc membres originals, durant tota la seva dilatada carrera artística, una trajectòria musical que va abastar tota la dècada dels anys seixanta del segle passat, del 1961 al 1971.

El mes de febrer de 1963, amb la publicació del seu primer àlbum, Ruby and the Romantics va assolir el primer lloc de la llista nord-americana Billboard Hot 100 i la primera posició de la llista Billboard de Rhythm and Blues. Un treball discogràfic que en el seu primer tall, incloïa la romàntica balada, interpretada a ritme de bossa nova, "Our day will come" (el nostre dia arribarà).

El single extret de l'elapé, va vendre més d'un milió de còpies només als Estats Units i va ser èxit mundial.

Ruby and the Romantics
Un tema profusament versionat per un munt de coneguts artistes. Una de les últimes versions, interpretada quaranta anys després de la publicació de l'original, va ser la que va fer la malaurada cantant britànica Amy Winehouse.

Aquesta cançó encapçala el seu àlbum pòstum. Un àlbum comercialitzat sota el nom de "Lioness: Hidden Treasures" (La lleona: tresors amagats) i editat el dia 5 de desembre de 2011, cinc mesos després de la seva luctuosa i prematura defunció.

El nostre dia arribarà
i ho tindrem tot.
Compartirem l'alegria
que pot portar a l'enamorament,...