Nodrida banda nord-americana d'estil rock and roll i de gènere vocal "doo-wop" (du-duá). Una agrupació musical creada l'any 1969 a Nova York i inicialment formada per companys d'estudi de la Universitat de Columbia. Un grup conegut arreu pel seu repertori, una recopilació de temes clàssics de rock and roll i versions de cançons d'èxit dels anys cinquanta. Cal destacar també, el divertit enfocament teatral que imprimien sempre a les seves actuacions en directe.
Una idea, la de formar la banda, concebuda per George Leonard, aleshores, un estudiant universitari graduat en Humanitats. Amb posterioritat, George es va convertir en el coreògraf oficial del grup. El seu germà, Robert A. Leonard, era un dels cantants solistes de Sha-Na-Na i a més, assumia les funcions de líder del conjunt.
La formació inicial de Sha-Na-Na comptava amb 12 intèrprets: els vocalistes Robert A. Leonard (Rob Leonard), Alan Cooper, Frederick Dennis "Denny" Greene, Donald "Donny" York, Rich Joffe, Dave Garrett i Scott Powell (també conegut com a Captain Outrageous i Tony Santini); el guitarra solista Henry Gross; el bateria John "Jocko" Marcellino; el pianista Joe Witkin; el guitarra rítmic Elliot "Gino" Cahn; i el baixista Bruce "Bruno" Clarke. Al llarg de la dècada dels anys setanta, la formació de Sha-Na-Na va patir constants canvis, un fet però, que no va alterar mai la sonoritat de la banda ni va disminuir el seu nivell èxit.
El 18 d'agost de 1969, en el seu vuitè concert professional, Sha-Na-Na va actuar al llegendari Festival de Woodstock. Ho va fer just abans que el malaurat guitarrista nord-americà Jimi Hendrix tanqués l'esdeveniment amb la seva aclamada actuació. En la crònica de la premsa especialitzada de l'època, s'afirmava que la actuació de Sha-Na-Na havia deixat al públic assistent, la majoria de característiques "hippies", "encantat i desconcertat". La portada del seu primer àlbum, "Rock and roll Is here to stay" (el rock and roll ha arribat per quedar-se), un elapé publicat l'any 1969, mostrava als membres del grup posant davant del teatre Fillmore East, una de les sales de concerts més emblemàtiques de Nova York. El disseny del vinil era molt elaborat, amb una portada plegable i dues pàgines interiors.
El nom del grup prové d'una sèrie de síl.labes sense sentit: "Sha-Na-Na-Na, Sha-Na-Na-Na-Na" que formen part de "Get a job" (ja tinc feina), una cançó publicada l'any 1957 pel quartet vocal The Silhouettes i que Sha-Na-Na va incloure a "The Golden age of rock 'n' roll" (l'edat d'or del rock and roll), un doble elapé amb temes enregistrats en directe.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada