Judas Priest

Uns inicis heavy una mica refrescants

Llegendària banda britànica d'estil heavy metal creada l'any 1969 a Birmingham, la segona ciutat més important i poblada d'Anglaterra. Una banda que ja ha celebrat més de 50 anys de trajectòria. Una formació rockera propulsada per un destacat cantant i per dues guitarres solistes i que va establir les bases del heavy metal.

El nom del grup el van prendre d'una cançó de Bob Dylan: "The ballad of Frankie Lee and Judas Priest" i la seva primera alineació oficial estava composta pel vocalista Al Atkins, el guitarrista K. K. Downing, el baixista Ian Hill i el bateria John Ellis.

A mitjans de 1973, el cantant Al Atkins, que en aquells moments era l'únic membre original de la banda, va decidir abandonar el grup. Unes setmanes més tard, K. K. Downing i Ian Hill, els antics membres de la seva banda, es van posar en contacte amb ell i li van demanar permís per a utilitzar el nom comercial de Judas Priest, així com interpretar algunes cançons que havien escrit junts, ja que havien trobat un nou cantant i volien reactivar la banda.

Atkins hi va accedir sense mostrar cap oposició. El cantant que havien escollit era Rob Halford, un carismàtic vocalista amb una formidable veu aguda que, a més, va aportar a la nova formació un bateria que anteriorment havia tocat amb ell, John Hinch. Finalment, el nou grup es va tancar amb la incorporació d'un segon guitarra solista: Glenn Tipton. Amb aquesta nova composició, constituïda en format de quintet, el mes de setembre de 1974, Judas Priest publica el seu primer àlbum d'estudi: "Rocka Rolla". Un disc de llarga durada que incloïa deu composicions pròpies.

Judas Priest
Un àlbum editat pel modest segell discogràfic Gull Records i que està en consonància amb les tendències del rock progressiu de l'època. Un disc enregistrat en directe, així ho van assegurar els components de Judas Priest: "L'àlbum es va tocar íntegrament en viu, és a dir, tots els músics vam tocar simultàniament, com en un concert, davant del mètode habitual de gravar les parts de cada músic per separat i després barrejar-ho tot".

Cal destacar també que la versió original de "Rocka Rolla" incorporava una portada dissenyada per John Pasche, el creador de la llengua dels Rolling Stones. Com es pot observar, es tracta d'una imitació de la tapa de la coneguda beguda de la marca Coca-Cola.