Soft Machine

Psicodèlia a tota màquina

Grup britànic de rock psicodèlic i experimental format l'any 1966 al municipi anglès de Canterbury, el bressol de diverses bandes emparades sota la denominació comuna de "Canterbury sound", tot i que, moltes vegades, no tenia res a veure el so d'un grup amb el dels altres. Un quartet integrat pel guitarrista Daevid Allen, el teclista Mike Ratledge, el baixista i cantant Kevin Ayers i el bateria i cantant Robert Wyatt.

Una de les bandes més ambicioses i influents de l'època, malgrat no haver gaudit de gaire èxit comercial. Durant la seva inestable i intensa carrera artística, Soft Machine va comptar amb més de quinze membres transitoris a les seves files. A banda d'aquest fet, en l'aspecte musical, el grup va passar per la psicodèlia i el rock progressiu per, finalment, desembocar en el jazz-fusió, sent pioners en aquests tres gèneres.

El mes de febrer de 1967, Soft Machine edita el seu primer disc, el single "Love makes sweet music" (l'amor fa música dolça), un treball que va tenir poca acceptació comercial, però que els va permetre iniciar la seva primera gira europea, una gira que va recalar a diversos països, com ara França, Alemanya o als Països Baixos.

De tornada al Regne Unit, les autoritats britàniques impedeixen l'entrada al país a Daevid Allen, ja que el guitarrista australià tenia el visat d'entrada caducat. Per aquest motiu, Allen s'instal.la a París i forma la banda anglo-francesa de rock progressiu i rock psicodèlic, Gong. Al mateix temps, Soft Machine continua la seva trajectòria reconvertida en format trio.

Soft Machine
A inicis de 1968, Andy Summers, el futur guitarrista de The Police, s'uneix a la banda per participar en una gira americana on Soft Machine comparteix cartell, entre d'altres, amb el malaurat guitarrista nord-americà Jimi Hendrix. Tot i això, degut a continues desavinences amb Kevin Ayers, Summers és acomiadat al finalitzar la gira.

El mes de desembre de 1968, Soft Machine edita el seu primer àlbum d'estudi, "The Soft Machine", un elapé de notable càrrega psicodèlica enregistrat als Estats Units. L'any següent, ja sense Kevin Ayers, la banda publica "The Soft Machine - Volume two". Posteriorment, el grup faria un espectacular viratge orientant-se cap el jazz.