The Regents

Ba, Ba, Ba, Ba, Barbara Ann

Grup vocal nord-americà creat l'any 1958 al barri de El Bronx de Nova York. Un quintet format originalment per Gaetano "Guy" Villari, cantant principal i líder de la formació; Sal Cuomo, primer tenor; Charles "Chuck" Fassert, segon tenor; Don "Donnie" Jacobucci, baríton i al saxo i Tony Gravagna, baríton i al baix.

L'any 1958, en un estudi de gravació llogat, els Regents va enregistrar pel seu compte, "A teenager's love" (l'amor d'un adolescent), un tema escrit pel vocalista de la banda Sal Cuomo. A la mateixa sessió, i donat que encara els quedava al voltant d'un quart d'hora de lloguer, van aprofitar per gravar en tres preses ràpides el tema "Barbara Ann", una composició de Fred Fassert, germà de Chuck Fassert. Una cançó que aquest havia escrit en senyal d'afecte a la seva germana petita, que es deia Barbara Ann Fassert.

Presentada la maqueta enregistrada a diverses companyies discogràfiques, la resposta obtinguda no va ser la desitjada, ja que els músics perseguien la signatura d'un contracte discogràfic. Descoratjats per aquest fet, al cap d'un any, el grup es va dissoldre.

Tres anys més tard, Eddie, el germà petit de Donnie Jacobucci, va proposar enregistrar "Barbara Ann" amb el seu propi grup, The Consorts, un quartet vocal novaiorquès al qual li faltaven un parell de cançons originals per a completar una audició discogràfica que tenien concertada amb Cousins Records, una botiga de discos reconvertida en segell discogràfic. El propietari d'aquesta companyia, no el va acabar de convèncer la interpretació dels Consorts i tenint coneixement de l'anterior gravació dels Regents, va proposar a aquests últims, tornar a enregistrar el tema.

The Regents
El mes de març de 1961, part de la formació original de The Regents es va tornar a reunir per tornar a enregistrar "Barbara Ann", un disc que va gaudir d'àmplia difusió a les emissores de radio de Nova York. Distribuïda a tots els Estats Units, "Barbara Ann" es va convertir en un èxit immediat, assolint la 13ª posició de les llistes Billboard Hot 100.

L'èxit mundial de "Barbara Ann", però, l'obtindria la versió que l'any 1965 va publicar la cèlebre banda californiana The Beach Boys.

Tot i l'èxit de "Barbara Ann", The Regents no va aconseguir consolidar-se com a banda d'èxit als Estats Units, motiu pel qual, l'any 1962, el grup va posar fi a la seva aventura musical.