Quartet vocal de soul i rhythm and blues creat l'any 1952 a Atlanta, la capital de l'estat nord-americà de Geòrgia. Un grup compost per la vocalista Gladys Knight; el seu germà Merald "Bubba" Knight; i els seus dos cosins, Edward Patten i William Guest. L'enèrgica veu de la seva cantant solista van fer que Gladys Knight and The Pips esdevingués una de les formacions musicals més populars en l'entorn de la música soul de l'època.
L'any 1960, Gladys Knight and The Pips fitxa per la companyia Motown Records, amb aquest mític segell, el grup publica una sèrie de discos que es transformen en èxit. Títols com ara, "Every beat of my heart" (cada batec del meu cor), "Letter full of tears" (una carta plena de llàgrimes), totes dues publicades l'any 1961 o "Giving up" (rendir-se) de l'any 1964, aconsegueixen una forta acceptació comercial.
No obstant això, el seus èxits més importants els obtenen a finals dels anys seixanta i a inicis dels setanta, període en que el quartet edita sonats èxits com ara, "I heard It through the grapevine" (he sentit rumors), "It's time to go now" (és hora d'anar-hi), "Neither one of us (Wants to be the first to say goodbye)" (cap dels dos (vol ser el primer a acomiadar-se) o "Midnight train to Geòrgia" (tren de mitjanit cap a Geòrgia).
Publicada en format single el mes de juny de 1967 i amb la vigorosa veu de la seva cantant solista, Gladys Knight and The Pips comercialitza l'esmentada "I heard It through the grapevine", un tema de Barrett Strong i Norman Whitfield, l'exitosa parella d'autors que formava part de la plantilla de Motown Records. Als Estats Units, "I heard It through the grapevine" és un modisme que, més o menys, ve a dir allò de "m'ha dit un ocellet" o "m'acabo d'assabentar", és a dir, una xafarderia. Per això, la lletra de la cançó parla d'una persona que ha patit una infidelitat amorosa i que, com quasi sempre, se n'assabenta a través d'un altre.
A la dècada dels setanta, "I heard It through the grapevine" es va convertir en una de les cançons més destacades de la Motown. Un tema amb el qual, amb més o menys encert, s'han atrevit nombrosos intèrprets. Només cal recordar l'excel.lent versió que ens va brindar Marvin Gaye o l'èpica interpretació d'onze minuts de durada que ens van oferir els Creedence Clearwater Revival.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada