Sir Douglas Quintet

Els genüins representants del gènere musical "Tex-Mex"

Banda nord-americana creada l'any 1964 a San Antonio, la segona ciutat més poblada de l'estat de Texas i el setè municipi més poblat dels Estats Units. Un quintet que combinava el rock and roll i el country amb elements llatins procedents de la frontera de Texas amb Mèxic.

Liderada pel cantant i multiinstrumentista Doug Sahm (Douglas Wayne Sahm), la banda es complementava amb el seu amic, el teclista Augie Meyers i amb el trompetista i saxofonista Frank Morin, el baixista Jack Barber i el bateria Johnny Pérez.

Músic precoç, Doug Sahm va debutar artísticament a l'edat de cinc anys, un fet esdevingut en un programa radiofònic tocant la mandolina, el violí i la steel guitar. Iniciat a l'escena de la música country, amb onze anys, Doug Sahm va compartir escenari amb l'estrella nord-americana de música country, Hank Williams. Va ser el dia 19 de desembre de 1952 en la que seria la darrera actuació del cantautor nord-americà, ja que Williams va deixar aquest món terrenal tretze dies desprès, concretament, l'1 de gener de 1953, víctima d'una insuficiència cardíaca.

El mes de maig de 1965, Sir Douglas Quintet publica en format single el seu primer treball discogràfic, "She's about a mover" (ella és com un sacseig), una composició de Doug Sahm que destaca pel persistent so de l'orgue Vox Continental de Augie Meyers. "She's about a mover" va proporcionar fama instantània a la banda, a més, el disc va assolir la tretzena posició de les llistes Billboard dels Estats Units i el quinzè lloc de la llista de singles del Regne Unit.

Sir Douglas Quintet
"She's about a mover", una barreja gairebé perfecta de diversos estils musicals de l'època, té una estructura de rhythm and blues molt semblant al "What'd I say" (què he dit) de Ray Charles. També recorda bastant al conegut tema de The Beatles "She's a woman" (ella és una dona). La publicació texana Texas Monthly va proclamar "She's about a mover" la "Millor cançó de l'estat de Texas de tots els temps".

L'any 1966, l'èxit de "She's about a mover" va comportar als Sir Douglas Quintet diverses aparicions a la televisió estatal, una gira pels Estats Units amb companyia de James Brown i una gira per Europa en un cartell artístic on hi figuraven altres il.lustres noms, com ara, The Rolling Stones i The Beach Boys.