Peter Sarstedt

Relat d'una distingida ascensió social

Cantautor i instrumentista d'estil pop/folk nascut a Nova Delhi al si d'una família emigrada a la Índia. L'any 1954, quan Peter tenia catorze anys, tota la família es va traslladar a viure al Regne Unit, establint-se a Croydon, un municipi anglès situat al sud de Londres. Germà de l'ídol adolescent Eden Kane, Peter era el baixista del grup del seu germà. Una feina que va deixar l'any 1965, quan aquest va decidir traslladar-se al continent australià.

L'any 1967, instal.lat a Londres, Peter Sarstedt s'inicia en l'entorn discogràfic publicant un disc sota el nom fictici de Peter Lincoln. L'any següent, signa contracte amb el segell discogràfic United Artists i edita un parell de singles, dos treballs que van gaudir d'escassa repercussió. L'any 1969, el cantant anglo-indi publica el seu èxit més destacat: "Where do you go to (My Lovely)?" (a on vas amor meu), una balada composta pel propi Sarstedt i interpretada a ritme de vals amb el suport únic de tres instruments: guitarra, contrabaix i acordió.

"Where do you go to" va assolir la primera posició de les llistes d'èxits del Regne Unit i l'any 1970, va obtenir el prestigiós Premi Ivor Novello, una distinció que concedeix anualment la industria discogràfica britànica per a guardonar les millors composicions musicals de Gran Bretanya i d'Irlanda. Un premi que Peter Sarstedt va compartir amb David Bowie, l'autor de la icònica "Space Oddity" (rareses espacials).

"Where do you go to (My Lovely)" intenta reflectir el retrat (no gaire complaent) d'una noia d'orígens humils que es diu Marie-Claire i que amb el temps, es va convertir en una acomodada persona que fraternitzava de tu a tu amb la jet set europea.

Peter Sarstedt
Les seves estrofes, suggereixen una barreja d'admiració i sarcasme vers la figura de Marie-Claire, descrivint amb tot luxe de detall el seu privilegiat estil de vida.

La lletra esmenta diversos indrets d'oci de la Riviera francesa. També fa referència a les estacions d'esquí dels Alps suïssos. El text també al.ludeix a coneguts personatges de l'època, com ara, The Rollings Stones, Sacha Distel, Aga Khan o Pablo Picasso.

Parles com Marlene Dietrich
i balles com Zizi Jeanmaire.
La teva roba està feta per Balmain
i hi ha diamants i perles al teu cabell,...