Dary Hall & John Oates

Sembla ser que els diners no és tot el que un/a necessita per a aconseguir la felicitat

Duo nord-americà de soul i rhythm and blues creat l'any 1970 a Filadèlfia, la ciutat més gran de l'estat de Pennsilvània. Integrat per Daryl Hall (Daryl Franklin Hohl), el compositor i vocalista principal i pel guitarrista John Oates (John William Oates), responsable dels cors; al llarg dels anys, es van convertir en un dels duets més reeixits i duradors en la història de la música pop.

S'estima que la formació ha despatxat més de 80 milions de discos al llarg de la seva carrera. L'any 1984, la Associació de la Indústria Discogràfica dels Estats Units (R.I.A.A.) va certificar que Daryl Hall & John Oates eren el duo que en aquell moment, ostentava el número més gran de vendes discogràfiques en tota la història de la música. Un rècord que la parella nord-americana encara conserva avui dia.

L'any 1972, Daryl Hall & John Oates publiquen "Whole Oats" (civada integral), el seu àlbum debut. Un treball que va passar bastant desapercebut. L'any següent, editen "Abandoned Luncheonette" (dia abandonat), un disc de llarga durada que conté la balada "She's gone" (ella se n'ha anat), un tema compost per Daryl Hall i inspirat en la ruptura sentimental amb la seva dona. Editada posteriorment en format single, el vinil es va situar en la posició número 60 de les llistes Billboard Hot 100 dels Estats Units.

No va ser fins a mitjans de la dècada dels setanta, amb el canvi a la companyia discogràfica RCA, quan Dary Hall & John Oates van començar a percebre l'èxit comercial. És el seu cinquè àlbum d'estudi "Bigger Than Both of Us" (més gran que tots nosaltres), publicat el mes de setembre de 1976, el que projecta el duet a la fama.

"Bigger Than Both of Us" va assolir la categoria de disc multiplatí. Uns mesos més tard, de l'esmentat àlbum s'extreu el single "Rich girl" (nena rica), una cançó escrita novament per Daryl Hall que va constituir el primer número 1 de la banda a les llistes Billboard (desprès vindrien 5 Top Ten més).

Hall & Oates
La lletra de "Rich girl" tracta sobre una noia superficial i consentida que no dóna cap importància als aspectes emocionals de les persones. Una jove que obra amb actitud indiferent vers tot allò que l'envolta.

El text sosté que la noia sempre s'ha sentit emparada pels diners dels seus acabalats pares. "Rich girl" critica el seu comportament asseverant, de forma subtil, que la veritable riquesa va més enllà dels diners.

La revista nord-americana Billboard, publicació especialitzada en la industria musical, situa a Hall & Oates en la posició 19 en la llista que avalua els "100 artistes més grans de tots els temps".