Raspberries

Una xicota que, sense embuts, anava directe al gra

Banda nord-americana d'estil pop/rock molt influenciada pels conjunts anglesos batejats als Estats Units amb el malnom de "la Invasió Britànica". Un quartet que destacava per les seves composicions pròpies i per les seves excel.lents harmonies vocals.

Pionera del subgènere musical power pop, el grup com a tal, es forma l'any 1970 a Cleveland, un dels principals municipis de la regió nord-americana dels Grans Llacs. Els seus membres originals van ser: Eric Carmen, el líder de la formació (veu cantant, baix i teclats), Wally Bryson (guitarra solista i veus), Dave Smalley (guitarra rítmica i veus) i Jim Bonfanti (a la bateria).

L'any 1972, Raspberries publica el seu àlbum debut, un disc homònim que va obtenir una bona acollida comercial i uns destacats elogis per part de la crítica especialitzada. En aquest elapé hi sobresurten dos temes: "Go all the way" (ves fins al final) i "I wanna be with you" (vull estar amb tu). Dues composicions d'Eric Carmen que transmeten l'essència del power pop. Com a nota curiosa, senyalar que en les versions americana i australiana, l'elapé portava adherit un adhesiu de rascar i olorar que contenia una forta aroma de gerds (raspberries).

"Go all the way", és un tema de caire romàntic que en els seus inicis, compta amb uns potents acords de guitarra elèctrica estil "All right now" (tot està bé). Desprès, assistida per unes esplèndides harmonies vocals, la cançó segueix en pla més calmat. Publicada en format single, el disc va assolir la cinquena posició de les llistes Billboard dels Estats Units. "Go all the way" a més, va vendre quasi un milió i mig de còpies i va ser distingida amb el guardó de "Disc d'or".

En aquell període, la lletra de "Go all the way", es va considerar bastant atrevida, ja que parla d'un vincle romàntic en el qual, la noia, suggereix a la seva parella el desig de portar la seva relació "fins al final". Un propòsit expressat sense cap contenció i sense tenir en compte les conseqüències.

Després de l'èxit del vinil, Eric Carmen i Dave Smalley van intercanviar els seus instruments, Carmen, amb l'objectiu de tenir més presència d'alt l'escenari, va passar a tocar la guitarra rítmica i Smalley es va fer càrrec del baix.

Mai vaig saber com podia ser l'amor complet,
fins que ella em va besar i em va dir:
Estimat, si us plau, ves fins al final,...