Tony Ronald

Tony Ronald en català

Cantant i guitarrista neerlandès establert a Catalunya i de nom real Siegfried Anthonius den Boer Kramer. Després d'haver militat en dues agrupacions musicals en format duo: Kroner's duo i Tony & Charley, Tony Ronald crea un conjunt amb els seus amics neerlandesos de la infància: Felipe "Shorty" Hagen (bateria i segona veu), Piet van Dort (al baix) i el fantàstic guitarrista indonesi de només setze anys, Franky Gort.

L'any 1967, molt abans que es fes famós demanant "auxili" i "deixant la clau a la seva porta", Tony Ronald publica un disc en català amb dos títols: "Estem vivint" i "Cada dia". Es tracta d'un dels meus primers i més apreciats vinils (cita personal).

Tony Ronald
El single inclou dues agradables cançons compostes pel Dr. Lluís Serrat Pagés i adaptades pel mateix Tony Ronald en col.laboració amb John Arens. Va ser el primer i l'únic disc que Tony Ronald va editar en llengua catalana.

La cara "b" d'aquest encertat disc, el tema "Cada dia", juntament amb les balades "Perdóname amigo" i "Unchained melody" no fallaven mai en el repertori de Tony Ronald quan, a finals de la dècada dels seixanta, primer amb els seus Kroner's i, mes tard, amb el seu Group, es dedicava a actuar, interpretant música pop ballable i recorrent la majoria de pobles de Catalunya.


3 comentaris:

Lluis Serrat ha dit...

Tant la lletra com la musica d'aquestes dues cançons, son del Dr. LLuis Serrat Pagés, que els hi va donar al Tony per què les cantés.

El meu bloc ha dit...

Gràcies per la informació Lluís.

El meu bloc ha dit...

Tinc el single a les meves mans i al darrera, desprès del títol de cada cançó, com autors, es pot llegir: L. Serrat, Tony Ronald i John Arenys.