Blind Faith

Una fantàstica formació de curta trajectòria

Supergrup de rock creat a Londres a mitjans de l'any 1968, un quartet format pel respectat guitarrista i cantant Eric Clapton, el virtuós bateria Ginger Baker, un dels grans bateries en la història del rock; l'excel.lent vocalista i multiinstrumentista Steve Winwood al capdavant dels teclats i la veu principal del grup i, finalment, Ric Grech, al baix, violí i veus.

Tot i que "Blind Faith" significa "fe cega", nom que va posar Clapton al grup a l'emprendre el seu enèsim projecte musical confiat en la seva pervivència i celebritat, Blind Faith va tenir una existència molt curta, només va estar en actiu 7 mesos, tot i això, la formació va gaudir de gran impacte popular i d'ampli seguiment mediàtic, malgrat que només va editar un sol disc, un treball, però, que va quedar perpetuat en la història del rock i en el record de milers de fans.

Publicat els mes d'agost de 1969, el seu primer i únic disc portava el nom de la banda: "Blind Faith", un excel.lent àlbum atapeït de blues-rock i traces progressives; un treball que lluïa una portada censurada i prohibida a diversos països, una caràtula en la qual, apareixia seminua la preadolescent Mariora Goschen, una jove londinenca d'onze anys, mostrant la maqueta d'un avió banyat en plata, un element que moltes ments recargolades de l'època no van dubtar a considerar-lo un símbol fàl.lic.

L'original portada de "Blind Faith", a més, no lluïa ni el títol del disc, ni les cançons que incloïa, ni el nom de la banda, tot i això, en la seva primera setmana, l'àlbum va arribar al primer lloc de les llistes d'èxits britàniques i nord-americanes.

Blind Faith
Tres cançons de l'àlbum van ser escrites per Steve Winwood, el disc també inclou una versió d'un tema de Buddy Holly, una composició de Eric Clapton i, finalment, "Do what you like" (fes el que vulguis), un extens tema de Ginger Baker inspirat en l'estàndard del jazz "Take five" (agafa'n cinc) de més de quinze minuts de durada. Es tracta d'una espècie de jam session, un vehicle perfecte perquè els quatre membres de la banda es puguin lluir individualment.

Malauradament, l'aclaparament, les rivalitats i els egos personals van motivar la ruptura de la banda, iniciant tot seguit els seus il.lustres membres nous projectes musicals amb altres col.legues.