The Association

Una fructífera associació de caràcter melòdic

Grup californià de pop suau creat l'any 1965 a la ciutat de Los Angeles, un sextet que desplegava unes admirables harmonies vocals. El grup estava format pel vocalista Gary Alexander, el multiinstrumentista i compositor Terry Kirkman, els guitarristes i cantants Russ Giguere i Jim Yester, el baixista i vocalista Brian Cole i el bateria Ted Bluechel jr.

El mes de març de 1966, amb el disc "Along comes Mary" (ve/apareix Mary), The Association va comercialitzar un dels singles més venuts de l'any. "Along comes Mary" seria el primer dels cinc top-ten nord-americans que va assolir la banda durant la seva reeixida carrera musical.

Quinze mesos més tard, concretament, el 16 de juny de 1967, The Association va fer història en obrir, davant de 50.000 ànimes joves d'esperit lliure, el multitudinari Monterey Pop Festival, el memorable primer gran certàmen pop/rock a l'aire lliure de la història i el precursor del Festival de Woodstock de l'any 1969.

El mes d'agost de 1967, The Association va publicar "Never my love" (mai amor meu), una romàntica balada que transmet una sensible declaració d'amor etern, un contundent propòsit en el qual, el protagonista llança proclames de l'estil: mai em cansaré de tu, el meu cor mai deixarà de desitjar-te,..., i ja al final, suplica a la seva parella que passi la resta de la seva vida al seu costat.

The Association
Versionada posteriorment per nombrosos i notables artistes, l'any 1999, la Broadcast Music, Inc. (BMI), una de les tres organitzacions dels Estats Units que vetlla pels drets d'autor dels músics i compositors, va certificar que en el transcurs del segle XX, "Never my love" ocupava la segona posició en la llista de cançons més difoses per les emissores de ràdio i televisió d'aquest país.

The Association va complementar "Never my love" amb "Requiem for the masses" (rèquiem per a les masses), una composició de temàtica pacifista escrita per Terry Kirkman que promulga una súplica per a la pau, una pregària tan eloqüent que part de les seves estrofes incorporen expressions en llatí.