Patrick Hernandez

Un èxit perenne i molt rendible

Cantant francès de pare espanyol i mare italo-austríaca nascut a Le Blanc-Mesnil, un municipi del Departament de Seine-Saint Denis situat a les rodalies de París. A finals dels anys seixanta i durant gairebé una dècada, Patrick Hernandez va formar part de diversos grups, entre ells, la formació pop Paris Palace Hotel, tot això, abans de fer-se un nom i triomfar en el món de l'espectacle.

Finalment, el mes de novembre de 1978, amb 29 anys, Patrick Hernandez va aconseguir un espectacular "one-hit-wonder" (artista d'un sol èxit), va ser amb la publicació de "Born to be alive" (nascut per estar viu), una enganxosa composició pròpia cantada en anglès que formava part del seu primer àlbum d'estudi, una cançó que va fer les delícies dels discjòqueis de l'època i que, avui dia, passats més de quaranta anys, encara es pot sentir a les emissores de radio i als canals de televisió ja que encara sona fenomenal.

Produït per l'italià Jean Vanloo i editat pel segell belga Aquarius, "Born to be alive" es va convertir en èxit immediat, no només a les llistes d'èxits europees sinó, amb una nova remescla, també a les llistes nord-americanes. El mes de gener de 1979, a Itàlia, Hernandez va rebre el seu primer disc d'or; poc temps més tard, entre or i platí, Hernandez va sumar 52 trofeus, conquerits tots ells al voltant de 50 països diferents.

A l'estat espanyol, tot i passar inicialment desapercebuda, "Born to be alive" va començar a adquirir popularitat al ser escollida per TVE (televisió espanyola) per ser la sintonia de la Volta Ciclista a Espanya d'aquell any, un espectacle esportiu molt seguit pels televidents de l'època, entre altres raons perquè en aquell temps, només existia una sola emissora de televisió, això sí, amb dos canals.

Patrick Hernandez
Tot i la simplicitat de la seva lletra, el seu text amaga un cert missatge de profunditat, ja que ens recorda que hem nascut per viure i no perquè la nostra existència sigui un mer trànsit passatger per aquest món.

Des de la seva publicació l'any 1978, Patrick Hernández ha venut vint-i-cinc milions de còpies de "Born to be alive", un tema que en l'actualitat, encara li reporta quantiosos emoluments.

En una recent entrevista concedida a una coneguda revista gala del cor, el cantant francès va declarar: "Quan m'aixeco al matí, ja sé que aquell dia guanyaré entre 800 i 1.500 euros". Això si que és viure de renda.