The Bachelors

Tres solters molt romàntics

Conjunt irlandès músic-vocal d'estil pop format l'any 1957 a Dublín, la capital de la República d'Irlanda. Un trio integrat pels germans Conleth i Declan Cluskey i per Sean James "John" Stokes.

Després d'abandonar els seus inicis instrumentals com a integrants de la formació d'harmonicistes The Harmony Chords, els tres dublinesos enceten una nova etapa, un període caracteritzat per atractives harmonies vocals envoltades de tendres melodies de tall romàntic, composicions que combinaven diversos estils musicals, com ara el folk, el country i el pop.

Un tercet que al seu país natal, va aconseguir sortir de l'anonimat gràcies a les actuacions en directe que feien a diversos pubs d'ambient folk de la capital irlandesa, unes audicions que van cridar l'atenció del matrimoni Philip (Phil) i Dorothy Solomon, uns reconeguts promotors musicals que, convertits en els seus representants, els van aconseguir un contracte amb el segell Decca Records.

En aquesta companyia discogràfica i, probablement, com estratagema publicitària per atraure públic femení, Paul "Dick" Rowe, el capitost de A&R at Decca Records (singles), va rebatejar al trio irlandès amb el nom de The Bachelors (els solters).

Afegint una marcada tendència pop a les seves arrels folk i country, The Bachelors van debutar al mercat discogràfic l'any 1963 amb "Charmaine", una adaptació d'un vell tema compost als anys vint del segle passat que va obtenir una excel·lent resposta comercial, assolint a la sisena posició de les llistes de vendes britàniques.

The Bachelors
El gran èxit internacional de The Bachelors, però, el van aconseguir amb "Diane", un tema inclòs en el seu segon single, un disc editat el mes de gener de 1964. "Diane" va conquerir el primer lloc de les llistes del Regne Unit, el número 2 de les llistes irlandeses i el número 10 de les nord-americanes.

Com a nota curiosa s'ha de destacar el fet que quatre de les cançons més conegudes dels The Bachelors van ser temes extrets de bandes sonores promocionals de pel.lícules mudes de la dècada dels anys vint, els seus títols, "Charmaine", "Diane", "Ramona" i "Marie".

Estic al cel quan et veig somriure;
somriu-me, Diane,...