AC/DC

Amb uniforme escolar, però directes a l'infern

Banda de rock dur formada l'any 1973 a Sydney, la ciutat més gran i més poblada d'Austràlia. Un grup creat pels germans escocesos Malcolm que, després de patir diversos canvis inicials, es va estabilitzar amb Angus Young a la guitarra solista, Malcolm Young a la rítmica, el cantant Bon Scott (Ronald Belford Scott), el baixista Mark Evans i el bateria Phil Rudd.

Sembla ser que el nom de AC/DC ve d'un suggeriment que va fer Margaret Young, la germana gran dels dos guitarristes, que havia vist aquestes lletres estampades sota la màquina de cosir de la seva mare. En realitat, eren les inicials, en anglès, de corrent alterna i corrent contínua (Alternating Current / Direct Current).

Es tracta d'un enèrgic quintet de so dur i accelerat, uns trets reforçats pel peculiar estil del seu guitarrista principal i símbol visual, Angus Young, un esvalotador nat que assumeix el paper d'animador durant els concerts, tot això, gràcies als seus dinàmics desplegaments escènics i a la seva indumentària, abillat sempre dalt l'escenari amb el seu peculiar uniforme de col.legial, un vestit semblant al que portava a l'escola Ashfield Boys High School de Sydney.

L'any 1975, AC/DC edita (només per a Austràlia), els seus dos primers àlbums, "High voltage" (alt voltatge) i "T.N.T.". L'any següent, signen contracte amb la discogràfica Atlantic Records que els facilita l'entrada al mercat anglosaxó i els permet iniciar una gira europea tocant al costat de grans del hard rock, com ara Kiss, Aerosmith, Styx, Blue Öyster Cult o Cheap Trick, uns concerts que, a més, proporcionen a la banda una valuosa experiència artística i musical.

AC/DC
El mes de juliol de 1979, publiquen el seu sisè àlbum d'estudi, "Highway to hell" (autopista a l'infern). La cançó homònima que dóna títol al disc, escrita, com tota la resta, per Bon Scott, Angus Young i Malcolm Young, va arrasar a les llistes d'èxits de mig planeta, convertint-se en una de les peces mítiques del grup i en una de les més famoses de la història del rock.

Considerat el millor disc de AC/DC, "Highway to hell", també va marcar el final de Bon Scott com a vocalista de la banda, ja que, pocs mesos desprès de la seva publicació, moriria víctima d'intoxicació etílica, un fatal desenllaç produït després d'una desenfrenada festa nocturna perpetrada en una discoteca del barri londinenc de Camden.