Elvin Bishop

S'ha d'anar molt en compte en les conquistes amoroses

Cantant i guitarrista nord-americà de blues i country/rock nascut a Glendale, un municipi californià que forma part de l'Àrea Metropolitana de Los Angeles. Al deu anys, però, juntament amb la seva família, Elvin es va traslladar a viure a l'estat d'Oklahoma.

L'any 1963, Bishop es va unir a la formació de l'harmonicista Paul Butterfield, romanent cinc anys amb ells. Un moment clau de la carrera de Elvin Bishop va arribar l'any 1965, quan la Paul Butterfield Blues Band va actuar com a grup d'acompanyament de Bob Dylan en el famós concert celebrat al Newport Folk Festival on el cantautor folk nord-americà va deixar la guitarra acústica i es va passar al pop/rock elèctric.

Després d'enregistrar tres àlbums amb la Paul Butterfield Blues Band, Elvin es va convertir en un habitual de les famoses jam sessions del Fillmore Auditorium de San Francisco, tocant la guitarra al costat de Jimi Hendrix, Eric Clapton, B.B. King i altres il.lustres personalitats del moment; tot això, abans d'iniciar una carrera en solitari al capdavant del seu propi grup.

L'any 1975, inclosa en el seu àlbum d'estudi "Struttin' my stuff" (gallejant/fanfarronejant les meves coses), Bishop va publicar la balada "Fooled around and fell in love" (estava fent el ximple i em vaig enamorar), una composició pròpia d'estil més aviat pop que va representar l'èxit més notori de la seva carrera, una cançó que va assolir el tercer lloc de la llista de singles Billboard Hot 100 i va obtenir la qualificació de disc d'or per part de la RIAA, l'Associació de la Industria Discogràfica dels Estats Units.

Elvin Bishop
Tenint plena consciència que la seva veu, de tonalitat greu, no era la més adequada per a interpretar "Fooled around and fell in love", un tema amb un to bastant alt, Elvin Bishop va oferir al vocalista Mickey Thomas, que en aquell temps era corista de la seva banda i que més tard, seria la veu cantant del septet nord-americà Jefferson Starship, la prebenda de posar la seva veu a l'esmentada cançó.

Tot i això, Elvin Bishop va deixar anar a l'intermedi de "Fooled around and fell in love" un dels solos de guitarra més eloqüents dels que s'hagin escoltat mai.

He d'haver estat amb prop d'un milió de noies,
les he estimat i després les he deixat,...