J. D. Souther

L'element "tapat" dels Eagles

J.D. Souther és l'abreviatura de John David Souther, un cantant i compositor nord-americà de country-rock nascut a Detroit, la ciutat més gran de l'estat de Michigan, tot i que Souther es va criar i va créixer al municipi texà de Amarillo.

Músic complet i multi instrumentista, en la seva adolescència, J. D. Souther va aprendre a tocar la guitarra, la bateria, el baix, el piano i el saxo i tot i que Souther ha desenvolupat una més que notable carrera en solitari, és probable que, per al públic en general, sigui més conegut per les seves habilitats de composició que per les de cantautor.

J. D. Souther va co-escriure alguns dels èxits més importants de la banda nord-americana, Eagles, com ara, "Best of my love" (el millor del meu amor), "Victim of love" (víctima del amor), "Heartache tonight" (angoixa per la nit) o "New kid in Town" (xicot nou a la ciutat); també ha compost títols per altres cèlebres artistes, com ara, per a James Taylor, Linda Ronstadt o Bonnie Raitt, entre d'altres.

La seva carrera artística s'inicia a finals dels anys seixanta, quan amb Glenn Frey (posteriorment, membre de la banda californiana Eagles), va formar el duo Longbranch Pennywhistle, una formació de curta durada, ja que va estar en actiu tot just un parells anys. Conclosa aquesta etapa, l'any 1973, amb Chris Hillman i Richie Furay, crea la The Souther-Hillman-Furay Band, formació que va editar dos elapés.

J. D. Souther
J. D. Souther va obtenir el seu èxit més important amb la composició pròpia "You're only lonely" (només estàs sol/sola), la cançó que donava títol al seu tercer àlbum en solitari. Es tracta d'una melòdica balada, publicada l'any 1979, que parla de la solitud i de qui espera ser consolat.

D'alguna manera, "You're only lonely" ret homenatge al cantant i compositor nord-americà Roy Orbison, un dels artistes que, segons pròpies paraules de J. D. Souther, més han influït en ell; de fet, "You're only lonely" guarda certa similitud amb "Only the lonely" (només els solitaris), un dels notables èxits del malaurat Orbison.