Sandy Coast

Una altre mostra d'excel.lent pop/rock neerlandès

Banda holandesa d'estil pop/rock formada l'any 1961 a Voorburg, un municipi considerat el més antic dels Països Baixos. Una formació que va gaudir de força popularitat a bona part d'Europa, sobretot als Països Baixos i a Bèlgica, tot i que, en terres britàniques, el quintet va passar bastant desapercebut.

Creat inicialment en format de quartet, el grup estava liderat pel cantant, guitarrista i teclista Hans Vermeulen (Hans Gerard Jozef Vermeulen), l'acompanyava el seu germà, Jan Vermeulen a la guitarra rítmica i al baix, el bateria Onno Bevoort i el baixista Jos de Jager, una formació a la qual, més tard, s'hi afegiria el teclista Ron Westerbeek.

El mes d'octubre de 1961, a l'edat de catorze anys, Hans Vermeulen crea la seva primera banda, la Sandy Coast Skiffle Group; posteriorment, la mateixa es transforma en Sandy Coast Rockers i, més tard, escurça el seu nom deixant-lo, simplement, en Sandy Coast.

L'any 1965, Sandy Coast guanya un concurs de talents organitzat per la revista musical de tendències pop, Hitwezen. El premi consistia en l'enregistrament d'un disc amb el segell discogràfic Negram-Delta. Amb aquesta companyia holandesa el quintet publica el seu primer single: "Being in love" (estar enamorat), un tema interpretat en anglès, com ho seran totes les seves composicions posteriors, compost pels germans Hans i Jan Vermeulen.

Sandy Coast
L'any 1966, la banda edita el seu quart single, un vinil que els va permetre accedir per primera vegada a les llistes d'èxits del seu país. Un disc que incloïa "We'll meet again" (ens tornarem a trobar), una versió d'un tema popularitzat l'any 1939 per la cantant britànica Vera Lynn que, en el seu temps, es va convertir en font de nostàlgia entre les tropes britàniques de la II Guerra Mundial i "Comin' Home" (tornant a casa).

Finalment, l'any 1971, Sandy Coast publica el seu èxit més reeixit: "True love (That's a wonder)" (el veritable amor és una meravella), una excel.lent composició de Hans Vermeulen que va assolir la tercera posició del top ten holandès i que va traspassar fronteres.