Little Tony

El Little Richard (o l'Elvis) italià

Sobrenom artístic de Antonio Ciacci, Little Tony va ser un cantant i actor sanmarinense, pioner del rock and roll italià. Tot i que va néixer a Tivoli, un municipi que forma part de l'àrea metropolitana de Roma, Little Tony sempre va ser ciutadà de la República de San Marino, el microestat oriünd dels seus pares i per aquest motiu, tot i que sempre va viure a Itàlia i era percebut per tothom com a italià, mai va sol.licitar la ciutadania italiana.

Little Tony va començar a interessar-se per la música de molt jove, tot això, gràcies a la passió musical provinent de la seva família, una afició vinculada al seu pare, Novino, cantant i acordionista, al seu oncle, Settembrino, guitarrista, i als seus dos germans, també músics: Enrico, guitarrista i Alberto, baixista.

L'any 1957, amb els seus dos germans, Little Tony forma el grup Little Tony and His Brothers. La seva gran oportunitat els arriba l'any 1959, quan el productor televisiu britànic Jake Good els contracta per al seu programa de televisió Boy meets Girl (noi coneix a noia). El mes de setembre d'aquell mateix any, Tony i els seus germans fan la seva primera aparició a la televisió britànica i a partir de llavors, es converteixen en habituals del mitjà televisiu i enregistrant un munt de discos de rock and roll cantat en anglès.

Dos anys més tard, de retorn a Itàlia i ja en solitari, Little Tony participa a la onzena edició del cèlebre Festival de la Cançó de San Remo interpretant el tema "24 mila baci " (vint-i-quatre mil petons), una reeixida composició defensada també pel cèlebre cantant italià Adriano Celentano. "24 mila baci " va assolir el segon lloc del certamen i va gaudir d'excel·lent repercussió comercial, sent versionada per nombrosos artistes.

Little Tony
L'any 1964, participa de nou al Festival de San Remo on, en una doble actuació feta amb el cantant nord-americà Gene Pitney, interpreta "Quando vedrai la mia ragazza" (quan vegis a la meva xicota), un tema compost per Carlo Rossi i Enrico Ciacci (el germà de Little Tony).

"Quando vedrai la mia ragazza" va quedar classificada en vuitena posició, un lloc intermedi, tot i que es tracta d'un bon tema, brillantment defensat pels dos intèrprets.

L'any 1969, Little Tony crea el seu propi segell discogràfic, Little Records, i l'any 1975, publica l'àbum "Tony canta Elvis", un elapé que ret homenatge al seu ídol i mestre, Elvis Presley.