Little Peggy March

La menuda que va arribar a dalt de tot

Cantant nord-americana d'estil pop natural de Lansdale, un municipi ubicat a l'estat de Pennsilvània. De nom real, Margaret Annemarie Battavio i procedent de família italo-americana, li van adjudicar el sobrenom de "Little Peggy March" primer, per la seva alçada (little), ja que feia 1,45 m. d'alçada; desprès, pel diminutiu familiar i afectuós de Margaret (Peggy) i, finalment, pel mes què ella va néixer (march).

Una jove intèrpret famosa pel seu single "I will follow him" (jo el seguiré), una versió del tema francés "Chariot", una cançó originàriament instrumental i interpretada posteriorment per la cantant britànica Petula Clark. Publicada l'any 1963 per la petita Peggy March, "I will follow him" va assolir el lloc més alt de les llistes Billboard dels Estats Units, a més, va gaudir de forta repercussió internacional, sent altament popular en llocs tant distants com ara, Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Japó o Escandinàvia.

Amb "I will follow him", un tema co-escrit pels excel.lents músics francesos Franck Pourcel i Paul Mauriat, els quals, per l'ocasió, van preferir amagar la seva identitat sota els pseudònims, respectivament, de "J.W. Stole" i "Del Roma", Little Peggy March es va convertir en la cantant femenina més jove amb un número 1 a les llistes Billboard Hot 100 nord-americanes, un rècord que, avui dia, encara continua vigent.

Com a nota curiosa, senyalar que "I will follow him", el seu únic número 1 a les llistes d'èxits, va sortir publicada el mes de març de 1963, coincidint amb la data del seu quinzè aniversari. Altres temes seus editats posteriorment, com ara, "I wish I were a princess" (tant de bo fora una princesa) o "Hello heartache, goodbye love" (hola angoixa, adéu amor) van tenir una resposta comercial bastant discreta.

Little Peggy March
L'any 1992, "I will follow him" va tornar a estar d'actualitat, aquesta vegada en el camp de la cinematografia, el ressò li va venir de la mà de l'exitosa comèdia musical Sister Act, el popular film interpretat per un nodrit cor de simpàtiques monges i protagonitzat per l'actriu novaiorquesa Whoopi Goldberg (Caryn Elaine Johnson), artista que interpreta la cançó en l'escena final de la pel.lícula.

L'any 1969, Little Peggy March es va establir a Alemanya, on fins als anys vuitanta, va continuar la seva carrera artística lligada al món de l'espectacle i la televisió i obtenint nombrosos èxits. De tornada als Estats Units, Little Peggy March es va incorporar al circuit de Las Vegas, on actualment segueix actuant.