Minnie Riperton

Una veu angelical

Cantant nord-americana de soul nascuda a Chicago, una de les ciutats més poblades dels Estats Units. Una intèrpret de gran talent musical i amb una prodigiosa veu, un atribut reconegut universalment pel seu increïble registre vocal, un rang que s'apropava a les cinc octaves i mitja.

Minnie va debutar professionalment als quinze anys formant part del quartet vocal femení, The Gems, un grup d'èxit comercial limitat però que va servir de plataforma per evidenciar el seu talent. Les components de The Gems, conjuntament o individualment, es transformaven, alhora, en un grup vocal de sessió discogràfica, una formació coneguda amb el nom de Studio Three. Va ser durant aquest període quan Riperton va enregistrar, entre d'altres, els cors d'acompanyament del conegut èxit de Fontella Bass, "Rescue me".

Més tard, l'any 1968, Riperton s'incorpora a la banda experimental de soul psicodèlic The Rotary Connection, convertint-se en la veu principal de la formació i formant part de l'agrupació fins l'any 1973.

L'any 1974, ja en solitari i sota la producció de Stevie Wonder, enregistra el seu segon àlbum d'estudi, "Perfect Angel", un treball integrat per nou composicions escrites per Minnie i el seu marit, Richard Rudolph i dos temes de Stevie Wonder. Un excel.lent disc en el qual hi destaca "Lovin' you" (estimar-te), una de les més tendres balades del soul que s'han escrit mai.

Minnie Riperton
"Lovin' you" era, inicialment, una cançó de bressol que la pròpia Minnie solia cantar a la seva filla, Maya, per dormir. En la seva producció, Stevie Wonder acompanya al piano elèctric (sota el pseudònim de El Toro Negro) a la vocalista. Publicada en format single com a promoció de "Perfect Angel", "Lovin' you" va ser guardonada amb un disc d'or, una distinció que també obtindria l'elapé.

"Lovin' you" també és destacable, a banda de l'elevat to de veu de l'esmentada Minnie Riperton i de les relaxants refilades dels ocellets, extretes d'un disc d'efectes especials, per ser una de les primeres cançons en assolir el primer lloc de les llistes de vendes en la qual no s'utilitza cap instrument de percussió.