Sylvie Vartan

O ara o mai

Actriu i cantant francesa d'estil pop i d'origen búlgar, atès que va néixer a Iskrets, un municipi situat molt a prop de Sofia, la capital de la República de Bulgària. Als vuit anys, juntament amb els seus pares i el seu germà gran, Edmon, Sylvie es va traslladar a viure a França, lloc on va assolir un notable èxit, sobretot, entre la joventut gal.la, sent una de les abanderades del so "yé-yé" francés dels anys seixanta.

El seu primer disc, un single titulat "Panne d'essence" (sense gasolina) va sortir publicat l'any 1961, quan la cantant encara no havia complert els 17 anys. En aquest disc, Sylvie feia un duo amb Frankie Jordan (Claude Benzaquen), un cantant algerià de curta carrera artística què la discogràfica intentava promocionar internacionalment.

L'any 1965, a l'edat de 21 anys, Sylvie Vartan contreu matrimoni amb el conegut rocker francès Johnny Hallyday, transformant-se els dos en una de les parelles de moda d'aquella generació i, al mateix temps, acaparant constantment a França l'atenció de tota la premsa rosa de l'època.

Una de les cançons més conegudes i emblemàtiques de Sylvie Vartan, va ser "La plus belle pour aller danser" (la més bella del ball), una agradable balada composta per dos ciutadans francesos d'origen armeni, el "chansonnier" Charles Aznavour (lletra) i el compositor Georges Garvarentz (música), un tema que es va editar l'any 1964, originàriament, en format EP.

Sylvie Vartan
De caire juvenil, la lletra de "La plus belle pour aller danser" parla d'una noia que es prepara per anar al ball amb el seu estimat. Aquell dia, la xicota vol que quedi patent que ella és la millor opció per a ell, ja que té la certesa que serà la persona més tendra i dolça de la festa, la que portarà el millor vestit i la que lluirà el millor pentinat.

És la jornada que ha estat esperant des de fa temps, amb el latent desig que el vestit nou que ella mateixa va cosir, acabi ben arrugat per les abraçades del seu xicot, que acabi despentinada per les seves carantoines i que la vetllada culmini amb l'anhelat primer petó:

Aquesta nit, seré la més bella del ball,...