The Rooftop Singers

Les veus del terrat

Banda mixta nord-americana d'estil folk creada en format trio a inicis de la dècada dels seixanta. Una agrupació musical integrada pels cantants i guitarristes Erik Darling i Bill Svanoe i per la cantant de jazz, Lynne Taylor.

A finals de 1962, The Rooftop Singers enregistra "Walk right In" (vine i entra), una versió del tema del músic de blues afroamericà, Gus Cannon, una composició publicada originàriament l'any 1929 i que, tres dècades més tard, gràcies als esmentats Rooftops, es convertirà en èxit internacional.

L'any següent, el tercet comercialitza la cançó en format single a través del segell novaiorquès Vanguard Records, una adaptació feta amb lletra renovada i amb nous arranjaments musicals, uns arranjaments en els quals destaca el so característic de dues guitarres acústiques de dotze cordes. El disc va suposar l'èxit més gran de la companyia Vanguard Records.

Als Estats Units, "Walk right In" va assolir la primera posició de les llistes Billboard Hot 100; també va arribar al número 1 a Austràlia i va entrar al Top Ten de les llistes de singles del Regne Unit. El senzill va ser nominat al premi Grammy dins la categoria de "Millor enregistrament folk" de l'any 1963, va superar el milió de còpies venudes i va rebre el guardó de disc d'or.

The Rooftop Singers
Sembla ser que Erik Darling, l'encarregat d'adaptar "Walk right In", volia que la seva versió tingués un so distintiu i per això, va voler incorporar dues guitarres de dotze cordes, tot i que estava al corrent de les penúries econòmiques de la formació, un fet determinant que, en principi, feia impossible l'adquisició d'aquests dos instruments.

Tot i això, Darling va contactar amb la icònica companyia de guitarres nord-americana, Gibson Guitar Corporation, per demanar-los la seva col.laboració, prestant-los els dos instruments. Desprès d'obtenir resposta afirmativa, el trio va haver d’esperar un cert temps, ja que Gibson va haver de construir un model específic per l'esquerrà Bill Svanoe.