The Meters

Ritme i so definit i sincopat: són els Meters

Sòlida banda funk creada l'any 1967 a Nova Orleans, la vibrant ciutat nord-americana ubicada al sud-est de l'estat de Louisiana. Una formació liderada pel teclista i compositor Arthur Lanon "Art" Neville i custodiat pel guitarrista Leo Nocentelli, el baixista George Porter Jr. i el bateria Joseph Zigaboo Modeliste. Inicialment, el quartet comptava amb dos elements més, els vocalistes Aaron i Charles Neville, dos germans petits d'Art.

Considerada una de les bandes més influents de la història del funk, els padrins d'aquest gènere, la seva reputació no es redueix als discos editats pel grup, doncs, a banda d'aquest aspecte, The Meters va ser la formació de suport d'un bon nombre d'intèrprets de l'escena musical de Nova Orleans, acreditats artistes com ara, Lee Dorsey, Dr. John, LaBelle o Allen Toussaint.

Un dels primers èxits de The Meters va ser, "Cissy Strut", un tema instrumental compost per la banda, considerat, avui dia, un clàssic del funk. Publicada l'any 1969 en format single, la cançó estava extreta del seu àlbum de debut, l'elapé homònim "The Meters".

Es tracta d'una composició que va néixer de retruc ja que, en aquella època, en les actuacions que feien als Clubs i Sales de Festes, tots els conjunts tocaven, majoritàriament, cançons d'altres intèrprets, cançons procedents, la majoria, de les llistes d'èxits.

The Meters
Tot i això, moltes bandes iniciaven els seus concerts interpretant un tema propi, un tema que els servia d'escalfament i al mateix temps, els permetia exhibir els seus dots musicals. "Cissy Strut" era la cançó amb la qual, The Meters obria les seves actuacions, un tema basat en la improvisació que ni tan sols tenia títol, un nom que li van posar dos anys després, quan la van incloure com a tema inicial del seu primer elapé.

L'any 2011, "Cissy Strut" va ser introduïda al Grammy Hall of Fame (Saló de la Fama dels Grammy), una honorífica distinció que reconeix les produccions discogràfiques de més de 25 anys que destaquen per la seva alta qualitat musical o pel seu significat històric.