Bachman-Turner Overdrive

Una molt bo-bona ca-cançó

Quartet canadenc de rock creat l'any 1972 a Winnipeg, la ciutat més poblada de la província de Manitoba; una banda composta per Randy Bachman, guitarra solista i cantant principal, Charles Frederick "Fred" Turner, al baix i veu cantant, Tim Bachman, germà de Randy (substituït més tard per Blair Thornton), segona guitarra solista i l'altre germà de Randy, Robbie Bachman, a la bateria.

El mes de maig de 1973, la banda edita el seu primer elapé, l'homònim "Bachman-Turner Overdrive (BTO)" i el mes de desembre d'aquell mateix any, treuen el segon, "Bachman-Turner Overdrive II". L'any següent, publiquen "Not fragile" (no és fràgil) l'àlbum amb el qual aconseguirien el reconeixement internacional. Un disc de llarga durada que fins a data d'avui, ha venut més de quatre milions de còpies.

El tema més conegut de "Not fragile" és, sense cap mena de dubte, "You ain't seen nothing yet" (encara no has vist res), una efectiva i enèrgica composició escrita per Randy Bachman amb un so i un ritme que enganxa. A més, a "You ain't seen nothing yet" hi ha un ocurrent tros que sembla voler emular el famós tartamudeig del cantant de The Who, Roger Daltrey, a "My generation".

Sembla ser que, durant els assajos de "You ain't seen nothing yet", Randy s'estava burlant (sense malícia) del seu germà Gary, una persona amb problemes esporàdics de fluïdesa vocal i que es trobava a l'estudi de gravació, col.laborant amb la banda.

Bachman-Turner Overdrive
Per aquest motiu, al cantar la tornada de la cançó, Randy l'entonava quequejant: B-B-B-Baby, you ain't seen nothing yet. Al productor del disc li va agradar com quedava i va pensar que això, comercialment podria funcionar: una innocent presa de pèl que es podria convertir en senya d'identitat de la cançó.

En una entrevista concedida a una cadena de televisió, Randy Bachman va declarar: "En principi, vaig pensar que la broma es podria mal interpretar, però, "You ain't seen nothing yet" va ser un gran èxit a molts països, entre ells, va ser número 1 al Canadà i als Estats Units, va vendre més d'un milió de còpies i, a més, tan bon punt es va convertir en èxit, el meu germà va deixar de tartamudejar".