Christophe

Cridant a la platja el nom de la seva estimada per trobar-la

Nascut amb veritable nom de Daniel Bevilacqua a Juvisy-sur-Orge, un municipi francès situat al Departament d'Essonne i que pertany a la regió parisenca d'Île-de-France. Christophe va ser un cantautor pop, fill d'un empresari de la construcció d'origen italià i mundialment conegut pels seus temes "Aline" i "Les Marionettes".

L'any 1963, acompanyat del grup instrumental Les Doodles, Christophe va enregistrar el seu primer disc, un EP de quatre cançons editat pel segell francès Golf Drouot. No obstant això, la cançó principal d'aquest vinil, "Reviens Sophie" (torna, Sofia), un tema amb estructura de blues, no va obtenir gaire èxit comercial.

Dos anys més tard, Christophe va assolir fama mundial, convertint-se en estrella emergent de la cançó francesa gràcies al seu segon treball discogràfic, un single que incloïa la romàntica balada "Aline", un tema que es va convertir en èxit fulgurant, una de les primeres "cançons de l'estiu" del país gal i un títol considerat avui dia, un clàssic de la música pop.

Christophe
Es tracta d'una tendra balada escrita pel propi Christophe que va despatxar més d'un milió de còpies, tot i que, posteriorment, el cantant francès va haver d'enfrontar un procés legal de demanda per plagi promogut pel cantant francès Jacky Moulière.

Un plet que Moulière inicialment va perdre però que, en segona instància, es va resoldre amb sentencia favorable als seus interessos, ja que la similitud de "Aline" amb "La romance", una composició seva editada l'any 1963, és força evident.

Havia dibuixat, sobre la sorra,
el seu rostre dolç que em somreia.
Després va ploure sobre la platja
i amb la tempesta, ella va desaparèixer,...