Dave Edmunds

Del jaç de la guineu, qui se n'alça ja no hi seu

Cantant, guitarrista i productor discogràfic britànic nascut a Cardiff, la capital del País de Gales. Associat a l'estil pub-rock, la seva inclinació natural ha estat sempre el rock and roll dels anys cinquanta i seixanta, essències originals del gènere.

Artista precoç, l'any 1954, als deu anys, i al costat del seu germà gran, Geoff, Dave va formar part del duet de piano, The Edmunds Bros Duo. Finalitzada aquesta etapa, els dos germans, en qualitat de guitarristes, es van integrar a diverses agrupacions pop/rock de l'època.

L'any 1966, després d’establir-se com a líder i guitarrista del trio gal.lès, Love Sculpture, una formació de rock i blues amb la qual aconseguiria un Top 5 en el Regne Unit amb una adaptació de la peça clàssica de Aram Khatxaturian, "La dansa del sabre", un tema interpretat en clau de rock a velocitat frenètica, David Edmunds va iniciar la seva carrera com a solista, recreant vells èxits, editats tots ells en l'estudi de gravació que tenia instal.lat a casa seva.

En aquest estudi, l'any 1970, Edmunds va produir "I hear you knocking" (et sento trucar), una versió en pla genuí rock and roll, d'un rhythm and blues del músic nord-americà Dave Bartholomew. "I hear you knocking" va assolir la primera posició de les llistes d'èxits del Regne Unit i va entrar al top ten de molts altres països, entre ells, els Estats Units on va aconseguir el quart lloc de les llistes. Comercialitzada en format single, el disc va vendre més de tres milions de còpies a tot el món.

Dave Edmunds
En aquest disc, Dave Edmunds toca tots els instruments, excepte el baix, i la seva veu se sent lleugerament distorsionada, com si cantés a través d'un telèfon. Si us fixeu bé, a més, durant la part instrumental, Edmunds esmenta els noms de diversos artistes de la dècada dels cinquanta i seixanta: Fats Domino, Smiley Lewis, Chuck Berry, Huey Smith i Bob Dylan.

La lletra de "I hear you knocking", narra el retorn d'una persona que ha estat bastant de temps fora i al qual, la seva antiga parella, que li havia suplicat que no se n'anés, rebutja, dient-li que ja pot tornar al lloc d'on ha vingut.

Vas marxar i em vas deixar fa molt temps
i ara estàs trucant a la meva porta,...