Loggins and Messina

Uns progenitors molt rígids i poc ballarins

Duo nord-americà de pop-rock format pels guitarristes i cantautors Kenny Loggins i Jim Messina, dos intèrprets que van obtenir considerables èxits a mitjans de la dècada dels anys setanta i que van vendre més de setze milions de discos.

Jim Messina, enginyer d'enregistrament, antic guitarrista de la llegendària banda de country-rock, Buffalo Springfield i, posteriorment, membre fundador de Poco, abandona els assajos i les actuacions per centrar-se en la producció discogràfica, la seva veritable afició. En aquest període, coneix a Kenny Loggins, un cantautor que acabava de ser contractat per la discogràfica Columbia Records per a enregistrar el seu primer elapé sota la producció de Messina.

Durant bona part de l'any 1971, els dos músics treballen colza a colza en l'elaboració del disc, de tal manera que, quan el vinil està acabat, Messina, no només havia produït l'àlbum sinó que havia compost més temes i havia fet molts més arranjaments que el propi Loggins; a més, en moltes composicions, hi toca la guitarra i, fins i tot, les interpreta, amb la qual cosa, Kenny i Jim decideixen unir-se artísticament i editar el disc de forma conjunta, comptant amb els mateixos músics que estaven fent les bases de l'àlbum.

Aquest primer àlbum, "Sittin' in" (assegut a), publicat el mes de novembre de 1971, suposa el seu primer èxit, una recompensa que els consolida con a grup i que els mantindrà units força temps. L'any següent, l'elapé homònim, "Loggins and Messina" és el disc decisiu d'aquest fiançament, ja que d'aquest treball sorgirà el seu primer hit en format single, "Your mama don't dance" (la teva mare no balla), un tema inicialment en format de blues i que es transforma en rock and roll, que va obtenir una formidable acollida per part de públic i que va conquerir un disc d'or.

Loggins and Messina
La lletra de "Your mama don't dance" parla de la bretxa generacional de la dècada dels cinquanta i seixanta, període on, en molts casos, els pares s'oposaven a la revolució rocanrolera promoguda pels seus fills, una revolta que incloïa la rebel.lia contra la arcaica societat que controlava, entre d'altres aspectes, el toc de queda a les deu del vespre establerta pels progenitors en les cites amoroses o l'oposició a les furtives trobades de les parelles al seient del darrere del cotxe en les sessions d'autocinema.

La teva mare no balla,
i el teu pare tampoc,
rock and roll,...