Paul Anka

El nen del pare

Cantautor i compositor canadenc nascut en el si d'una família d'immigrants libanesos que s'havien establert a Ottawa, la capital de Canadà i la quarta ciutat més gran del país, lloc on els seus progenitors havien muntat el restaurant Locanda.

Baladista pop, transformat en un dels ídols juvenils de l'època i titular d'una trajectòria artística que abasta més de sis dècades, l'any 1956, acabats de complir els catorze anys, Paul Anka edita amb la banda canadenca The Rover Boys, el seu primer single, "I confess" (jo confesso), un disc finançat pel seu pare i llançat amb poca promoció comercial pel segell discogràfic RPM Records.

L'any següent, Paul Anka publica en format single el seu primer gran èxit, "Diana", una cançó que ja forma part de la història del pop melòdic. Un tema que havia compost amb tot just quinze anys dedicat a Diana Ayoub, la jove mainadera que cuidava al seu germà petit, una noia dos anys més gran que ell i de la qual, sembla ser, estava secretament enamorat. "Diana" va ser un èxit mundial a banda i banda de l'Atlàntic, aconseguint vendre en poc més d'un mes, més de deu milions de còpies a tot el món.

Fins a inicis dels anys seixanta, Paul Anka va seguir produint notables èxits, com ara, "You are my destiny" (tu ets el meu destí), "Lonely boy" (noi solitari) o "Put your head on my shoulder" (posa el teu cap sobre la meva espatlla), tres temes que van arribar al top ten de les llistes d'èxits i després d'adaptar la lletra de "Comme d'habitude" (com de costum) un tema de Claude François que va transformar en "My way (a la meva manera), una de les cançons més conegudes de Frank Sinatra, Paul Anka va compondre l'èxit de Tom Jones "She's a lady" (és una dama).

Paul Anka
Finalment, l'any 1974, desprès d'un estèril periode artístic de prop de setze anys, Paul Anka, va aconseguir un altre número 1. Va ser amb el tema "(You're) having my baby" (estàs tenint el meu nadó), una composició pròpia interpretada a duo amb la cantant nord-americana Odia Coates.

Malgrat el seu èxit comercial, "(You're) having my baby" va generar forta controvèrsia, ja que, en el seu temps, ja va ser titllada de retrògrada pel seu sentimentalisme i per la seva percepció masclista de la maternitat, atès que el títol i el text de la cançó dona a entendre que l'esmentat nadó és propietat de l'home, enlloc d'atribuir la procreació als dos integrants de la parella.