Roxy Music

Elegància rockera dalt l'escenari

Sextet britànic creat l'any 1971 a Londres, la capital anglesa del Regne Unit. Liderat pel vocalista Bryan Ferry, un autèntic dandi del pop/rock, inicialment, el grup estava format, a més de Ferry, per Graham Simpson (al baix), Andy Mackay (saxofonista i clarinetista), Brian Eno (als teclats), Paul Thompson (a la bateria) i Davy O’List (a la guitarra). Un any més tard, Phil Manzanera substituiria al guitarrista O’List.

El disc de debut de Roxy Music va ser "Virginia Plain", un single comercialitzat el mes d'agost de 1972 que va arribar a la quarta posició de les llistes d'èxits del Regne Unit i amb el qual, la banda va aconseguir una considerable popularitat, tant al seu país com a bona part d'Europa. Poc després, el baixista Simpson deixaria la banda i seria reemplaçat per John Gustafson.

El mes de juliol de 1973, després d'editar el seu segon àlbum, "For your pleasure" (per plaer), un elapé en què els sintetitzadors de Brian Eno dominen tot el disc, el teclista, motivat per la rivalitat i les diferències creatives que mantenia amb l'arrogant Bryan Ferry, va abandonar la formació.

L'any 1975, Roxy Music publica "Siren" (sirena), un treball en el qual s'incloïa el primer tema que va arribar a les llistes d'èxits dels Estats Units, "Love Is the drug" (l’amor és la droga), una cançó composta per Bryan Ferry i Andy Mackay amb influències "disco" i que conté una línia de baix molt marcada de traces funky, un baix que es converteix en el veritable motor de la cançó, un gran treball de John Gustafson.

Roxy Music
"Love Is the drug" descriu, en to bastant sexista, una típica jornada nocturna d'un personatge faldiller: agafa el cotxe i comença a donar voltes per la ciutat amb el propòsit de contactar amb alguna noia per ensarronar-la i portar-la al llit, sense més. Cercar l'amor, de la mateixa manera que un ionqui busca droga per saciar la seva addicció.

La portada original de "Siren" exhibeix a una dona amb banyador que té aletes, porta corona i s'arrossega sobre les roques d'un paisatge costaner. Es tracta de la model texana Jerry Hall, aleshores parella de Bryan Ferry i abans que aquesta el deixés per embolicar-se-se amb un altre cantant famós, ni més ni menys que amb Mick Jagger.