The Tokens

Un rei de la selva bastant dormilega

Quintet nord-americà de gran qualitat vocal creat l'any 1955 i originari del districte novaiorquès de Brooklyn. Una formació reconeguda principalment pel reeixit single de l'any 1961, "The lion sleeps tonight" (el lleó dorm aquesta nit), una adaptació d'estil pop i sense acreditar, de la composició vocal "Mbube" (lleó en zulú), una peça musical del cantautor sud-africà Solomon Linda.

Originàriament, The Tokens estava formada per Neil Sedaka, Hank Medress, Eddie Rabkin i Cynthia Zolotin. Un any més tard, Rabkin seria reemplaçat per Jay Siegel. L'any 1957, Sedaka i Zolotin abandonen la banda, deixant sols a Siegel i Medress que incorporen dos membres addicionals, amb els quals, sota el nom de Darrell & The Oxfords editen el senzill "Picture in my wallet" (una foto a la meva cartera). Finalment, l'any 1960, després de reclutar al multi-instrumentista Mitch Margo i al seu germà, el baríton Phil Margo, el grup s'estabilitza sota la denominació de The Tokens.

A inicis de 1961, la banda publica el single "Tonight I fell in love" (aquesta nit em vaig enamorar), un tema que va aconseguir la posició número 15 de les llistes nord-americanes Billboard Hot 100 i que els brinda l'oportunitat d'actuar al conegut programa de televisió American Bandstand. La popularitat que els Tokens van obtenir després d'aquesta actuació els aporta noves oportunitats discogràfiques, culminant amb la publicació de "The Lion sleeps tonight".

Comercialitzat el disc, les harmonies vocals de "The lion sleeps tonight" es fan archi-conegudes a nivell mundial, conquerint la primera posició de les llistes Billboard. Tant "Tonight I fell in love" com "The Lion sleeps tonight" van vendre més d'un milió de còpies, aconseguint ambdues la certificació de disc d'or.

The Tokens
"The lion sleeps tonight" es una d'aquelles melodies que tothom coneix, però, alhora, com moltes altres famoses composicions de dubtosa autoria, també va ser motiu de litigi pels seus drets d'autor, ja que, tot i que l'autoria de Solomon Linda és innegable, en el seu temps, mai no va cobrar ni un cèntim sota aquest concepte.

Cantada en falset sobre un cant coral de simulat ritme tribal africà, la tonada de "The lions sleeps tonight" repeteix el vocable: "A wimoweh, wimoweh, wimoweh,...", contagiant al oient un estat d'ànim alegre i festiu, sense que ens importi gaire el seu significat, si és que realment en té.