The Merseybeats

Autèntic so "merseybeat"

Inicialment coneguts amb el nom de The Mavericks, la primera formació d'aquest apreciable grup britànic creat a Liverpool l'any 1961 i especialitzat en polides i sentimentals peces pop, generalment, versions, estava composta per Tony Crane, veu principal i guitarra solista, Billy Kinsley, altre veu solista i al baix, Aaron Williams, guitarra rítmica i John Banks a la bateria.

Artistes habituals del Cavern Club, el famós local ubicat al carrer Mathew Street de Liverpool, The Merseybeats presumeix d'haver estat el conjunt que en aquella època, més vegades va compartir escenari amb l'altre formació de Liverpool, The Beatles. Una banda que més enllà del Regne Unit, també va tenir notable èxit a Alemanya, els Estats Units o Austràlia. A Itàlia, The Merseybeats va arribar a tenir el seu propi xou televisiu.

Empolainats amb vestits ajustats, jaquetes tipus bolero, camises amb volants i, per rematar-ho, botes amb cremallera i taló alt, el quartet anglès exhibia una imatge d'estilisme propi, una aparença estètica que en la dècada dels seixanta els faria creditors del títol de "Best Look Group" i que provocaria l'histerisme de les seves fans femenines.

L'any 1963, The Merseybeats signa contracte amb Fontana Records. Amb aquest segell discogràfic, el grup publica amb notable èxit el seu primer single, un disc que contenia, "It 's love that really counts" (és l'amor el que realment compta) i "The fortune teller" (l'endeví).

The Merseybeats
L'any següent, la banda aconsegueix el seu primer disc d'or, ho fa amb la romàntica balada pop "I think of you" (penso en tu), una versió d'un tema del cantant i compositor britànic, Peter Charles Green, un intèrpret conegut també amb els pseudònims de Peter Lee Stirling i Daniel Boone.

Editada en format single, amb "Mister Moonlight" a la seva cara posterior, "I think of you" va assolir el número cinc de les llistes d'èxits del Regne Unit i a més, va superar el milió de còpies venudes.

Quan la nit és freda
i els meus braços volen abraçar a algú,
penso en tu,...