Jigsaw

El trencaclosques que va pujar fins els núvols

Banda anglesa d'estil pop creada l'any 1966 a Coventry, el municipi del Regne Unit que, físicament, està més allunyat del mar. Constituïda inicialment en format de sextet, els seus components inicials van ser, Dave "Biffo" Beech (veu i bateria), Clive Scott (teclats i veu), Barrie Bernard (baix), Tony Campbell (guitarra), Tony Britnell (saxo) i Kevin "Beppy" Mahon (saxo tenor).

Al cap de poc temps, poc menys d'un any, Dave Beech va abandonar la banda, sent substituït per Des Dyer, un nou integrant que es va fer càrrec de la bateria i, alhora, va assumir les funcions de vocalista principal del grup.

El mes d'agost de 1975, Jigsaw publica "Sky high" (pel núvols), un tema compost per Clive Scott i Des Dyer que conté un fastuós arranjament orquestral. Promocionada assíduament durant les transmissions nocturnes de l'emissora pirata de música pop-rock, Radio Luxembourg, "Sky high" va entrar al top ten de les llistes britàniques i va assolir la tercera posició de les llistes Billboard dels Estats Units.

Al continent australià, indret on "Sky high" va assolir la tercera posició de les llistes de vendes, degut a l'existència d'una consolidada banda local que també es deia "Jigsaw", el disc es va comercialitzar sota el nom de "British Jigsaw".

Jigsaw
A finals de 1975, "Sky high" va obtenir fama mundial en aparèixer com a tema principal de la pel.lícula d'arts marcials "The man from Hong Kong" (l'home de Honk Kong), el primer film internacional que es va fer en règim de coproducció entre Austràlia i Hong Kong.

Dos anys més tard, "Sky high" va obtenir un sorprenent èxit comercial al Japó, lloc on va assolir la primera posició de les llistes Oricon International singles i el segon lloc de les llistes d'èxits nacionals. Al país nipó, "Sky high" va despatxar quasi un milió de còpies.

Al llarg de la seva carrera artística, de l'any 1966 al 1981, Jigsaw va editar tretze discos de llarga durada i un grapat de singles.