John Miles

Una impecable declaració d'amor

John Miles és el nom artístic de John Errington, un cantant britànic d'ampli rang vocal, a banda de guitarrista, teclista i compositor, un músic nascut a Jarrow, un municipi anglès que forma part del comtat metropolità de Tyne and Wear. Al llarg de la seva carrera, John Miles ha editat 18 elapés d'estudi, ha estat vocalista de The Alan Parsons Project i ha fet gires amb Tina Turner en qualitat de guitarrista, encarregat dels teclats i corejant veus.

En la seva joventut, Miles va formar part d'una banda d'àmbit local anomenada The Influence, grup del qual també eren membres, Paul Thompson, més tard, bateria de Roxy Music i Vic Malcolm, posteriorment, guitarrista de Geordie. Abans d'iniciar la seva carrera en solitari, un fet que es va produir l'any 1971, Miles va crear la seva pròpia banda, la The John Miles Set.

Publicat l'any 1976, el seu primer disc de llarga durada, "Rebel", va posar el llistó tan alt que cap dels seus treballs posteriors va poder superar-lo. Bàsicament, perquè en aquell àlbum s'incloïa "Music", una brillant composició pròpia de quasi sis minuts de durada que barreja música simfònica amb pop/rock, un tema èpic que ha sabut perdurar al llarg del temps. "Music", va convertir al seu autor en tot un fenomen, a més de proporcionar-li fama internacional.

Enregistrada amb la producció de l'enginyer de so (i músic) Alan Parsons, "Music", deixant de banda, potser, "Bohemian Rhapsody", conté una estructura poques vegades vista en cap altre producció d'estil rock, ja que el tema s'inicia com una balada, cantant Miles la primera estrofa al piano, a continuació, poc a poc, s'incorporen els violins, desprès, amb ritme sincopat, apareixen les guitarres i tot seguit, ve el solo, es repeteix l'estructura fins que, com a colofó, esclata el seu apoteòsic final.

John Miles
Editada en format single, "Music" va assolir el tercer lloc de les llistes de vendes d'Alemanya i del Regne Unit i la primera posició als Països Baixos. Als Estats Units "Music" es va publicar reduint a la mitat la seva durada, un fet que, probablement, explica la seva discreta posició a les seves llistes d'èxits.

La lletra de la cançó és bastant simple i contrasta amb la seva elaborada composició musical: tot just un parell d'estrofes combinades amb la intenció de reflectir la importància de la música en la vida del seu compositor.

La música va ser el meu primer amor
i serà el meu últim,...