Mary Wells

Una noia bojament enamorada del seu xicot

Mary Esther Wells va ser una cantant nord-americana de soul i rhythm and blues nascuda a Detroit, la ciutat més gran de l'estat de Michigan. Va ser la primera artista femenina de la discogràfica Tamla-Motown i també, la que va proporcionar a aquesta companyia un dels seus primers èxits.

Als disset anys, Wells havia escrit per al cantant de Detroit, Jackie Wilson, el tema "Bye Bye Baby", una composició que, per diverses circumstàncies, va arribar a les mans de Berry Gordy, un dels capitostos de la Motown, un productor que feia poc, havia trencat els lligams comercials que mantenia amb Jackie Wilson. Per aquest motiu, Gordy va demanar a la pròpia Mary que ella mateixa interpretés la cançó. Publicada el mes de desembre de 1960 en format single, "Bye Bye Baby", es va convertir en el primer èxit de Wells i en un dels primers de la discogràfica.

A finals de 1962, "Two lovers" (dos amants), un tema de Smokey Robinson, un dels grans compositors de l'època soul, a banda de ser el vocalista de The Miracles, es va convertir en el tercer single consecutiu de Mary Wells en assolir el Top Ten Billboard Hot 100 i en el seu segon número 1 a les llistes de R&B. "Two lovers" va despatxar més d’un milió de còpies, rebent per aquest fet, el guardó de disc d’or.

El mes de març de 1964, un altre composició de Smokey Robinson, "My guy" (el meu xicot) va triomfar a banda i banda de l'Atlàntic: número 1 als Estats Units i número 5 al Regne Unit; un tema que va convertir a Mary Wells en estrella internacional. Poc desprès d'aquest impactant èxit i havent rebut una lucrativa oferta de 200.000 dòlars, Mary Wells va deixar la Motown i va signar contracte amb la 20th Century Fox Records. La carrera de Mary Wells mai va tornar a assolir les cotes d'èxit que havia aconseguit anteriorment.

Mary Wells
L'any següent, Smokey Robinson va aprofitar l'èxit de "My guy" per compondre un tema similar, aquesta vegada, però, des d'una perspectiva masculina. La cançó va ser "My girl" (la meva xicota), la balada soul popularitzada posteriorment per nombrosos artistes, entre ells, The Temptations i Otis Redding.

La romàntica lletra de "My guy" parla de l'amor que professa una noia al seu estimat, afirmant que res ni ningú pot allunyar-lo d'ell:

     Res del que diguis pot separar-me
     del meu xicot. Ni res del que facis,
     perquè estic enganxada a ell amb cola.
     Estic enganxada al meu xicot
     com un segell a una carta,...