Wishbone Ash

Una de les millors duples de guitarra de l'època

Banda britànica de rock, amb algun toc de blues, creada l'any 1969 a Torquay, un municipi situat a la costa sud d'Anglaterra. La formació original, constituïda en format de quartet, estava composta per Martin Turner (baix i veu cantant), Steve Upton (bateria), Andy Powell (guitarra solista i veus) i Ted Turner (guitarra solista i veus).

Wishbone Ash va ser una de les primeres bandes que van popularitzar el terme "twin guitar" (guitarres bessones), un estil de tocar en el qual, els dos guitarristes, el rítmic i el solista puntegen alhora les mateixes harmonies, gairebé sempre en diferents escales. Una pràctica instrumental que, més tard, imitarien altres cèlebres formacions de rock, com ara The Allman Brothers Band, Iron Maiden o Lynyrd Skynyrd.

L'any 1970, assistits pel seu mànager, Miles Copeland, germà del bateria de The Police, Wishbone Ash signa contracte amb MCA Records, segell discogràfic amb el qual comercialitzen el seu primer àlbum, l'homònim "Wishbone Ash". Un disc que conté 6 temes propis que, afegits a la intensitat instrumental de cada un d'ells, van permetre donar a conèixer a la comunitat rockera internacional, una banda amb un potencial i un talent increïbles.

Amb el seu tercer àlbum d'estudi, "Argus", els Wishbone Ash van assolir el cim de la seva carrera. Un disc aclamat per la crítica i pel públic, publicat el mes d'abril de 1972 i que està integrat per set composicions pròpies. Un treball on despunten, entre altres característiques, unes guitarres impressionants i un excel.lent jocs de veus. Al mateix temps, es just destacar també la coberta del disc, una portada que mostra a un soldat brandant la seva llança mentre mira l'ocàs, una enigmàtica imatge creada per l'influent col.lectiu de disseny gràfic anglès, Hipgnosis.

Wishbone Ash
Es just destacar també la coberta del disc, una portada que mostra a un soldat brandant la seva llança mentre mira l'ocàs, una enigmàtica imatge creada per l'influent col.lectiu de disseny gràfic anglès, Hipgnosis.

El tema "Blowin' free" (bufant lliure), extret d'"Argus" s'ha convertit en una de les cançons més populars del quartet anglès. Una cançó amb unes esplèndides harmonies vocals i un tema indispensable en totes les actuacions en directe de la banda.

Per últim, ressaltar el fet que John Lennon va recórrer a Ted Turner, per a l'enregistrament, com a músic d'estudi, del seu segon àlbum com a solista, l'extraordinari "Imagine".