The Happenings

Una persona molt afortunada, sembla ser que no li mancava res

Quartet vocal nord-americà de música pop creat l'any 1965 a Paterson, un municipi situat a l'estat de Nova Jersey. Una formació de gran capacitat vocal liderada pel cantant Bob Miranda, un grup que va basar el seu èxit en l'habilitat d'enriquir vocalment composicions de gènere "doo wop" (du-duà).

Inicialment, la banda es va crear l'any 1963 sota el nom de The Four Graduates, denominació adoptada pel fet que els quatre components s'acabaven de graduar a l'escola secundària de Paterson. Dos anys més tard, es canvien el nom i passen a ser, definitivament, The Happenings. Els seus membres originals eren: Bob Miranda, Ralph DeVito, Tom Giuliano i Dave Libert.

Gran part del seu èxit comercial, es deu al fet que adaptaven cançons de gènere clàssic amb un estil únic. El vocalista Bob Miranda deia que el concepte de la formació era el de "agafar una cançó que havia demostrat que podria ser un èxit i donar-li la volta". Un "gir" que consistia en una combinació de riques harmonies vocals, acompanyades d'elaborades i rítmiques orquestracions.

L'any 1966, la banda publica el seu àlbum de debut, el disc homònim "The Happenings", un elapé que conté unes encertades veus i que inclou la seva exitosa versió de "See you In september" (ens veiem al setembre), una romàntica balada pop que rememora un amor estiuenc de caire juvenil: ... estaré sol cada nit, no t'oblidis d'escriure, compto els dies, compto les hores, compto els minuts,...

The Happenings
El mes de març de 1967, amb l'adaptació del tema "I got rhythm" (tinc ritme), una cançó escrita l'any 1930 pel compositor i pianista novaiorquès George Gershwin amb l'ajuda del seu germà, Ira Gershwin, que es va fer càrrec de la lletra, The Happenings torna a assolir la tercera posició de les llistes d'èxits dels Estats Units.

Es tracta d'una composició que per la seva estructura i progressió d'acords, al llarg del temps, s'ha convertit en un estàndard de jazz.

Tinc ritme,
tinc música,
tinc a la meva xicota,
Que més puc demanar?,...