Tangerine Dream

Música electrònica elaborada amb aparells analògics

Banda alemanya de música electrònica instrumental (amb algunes excepcions vocals), creada l'any 1967 a Berlín, l'actual capital de la República Federal de Alemanya. Un conjunt fundat i liderat pel teclista Edgar Froese (Edgar Wilmar Froese), l'únic membre estable d'una formació que, originàriament, estava composta per Edgar Froese, Conrad Schnitzler i Klaus Schulze.

Amb el seu innovador so electrònic, Tangerine Dream va produir un extens nombre d'elapés, tots ells, farcits de sintetitzadors i seqüenciadors, aparells, en aquell temps, de tipus analògic. Uns enregistraments que van tenir un paper fonamental en el desenvolupament de la música electrònica, en particular, de l'estil "còsmic" (kosmische), la senya d'identitat de la formació berlinesa.

Experimentant noves formes musicals, cal destacar també, el fet rupturista, en aquella època, d'utilitzar el sintetitzador com a reemplaçament del baix elèctric.

L'any 1974, després de signar contracte amb Virgin Records, Tangerine Dream va ser el segon artista que la discogràfica britànica va produir, després del reeixit "Tubulars bells" de Mike Oldfield, el grup publica "Phaedra", el seu cinquè àlbum d'estudi i un dels discos més cèlebres de la banda. En aquell període, el grup estava integrat per Edgar Froese, Christopher Franke i Peter Baumann, formació considerada l'alineació més clàssica de Tangerine Dream.

"Phaedra" defineix a la perfecció l'inconfusible so de la banda, destacant el fet que va ser el primer àlbum comercial que va utilitzar un seqüenciador com a instrument musical. "Phaedra" a més, va assolir la quinzena posició de la llista d'àlbums més venuts del Regne Unit, un fet sorprenent per a un àlbum d'aquestes característiques, tenint en compte que va gaudir de nul.la promoció a les emissores de radio.

Al llarg de la seva trajectòria, Tangerine Dream també va obtenir notable èxit en l'àmbit cinematogràfic, ja que va escriure un munt de partitures per al cinema. Entre d'altres, va composar la banda sonora de "Risky Business", "Flashpoint" i "Legend".