Styx

Quan els rockers durs s'entendreixen

Banda nord-americana de rock creada l'any 1972 a Chicago, la ciutat més poblada de l'estat d'Illinois. Un grup format inicialment per Dennis DeYoung (teclista i cantant principal), els germans Chuck (baix i veus) i John Panozzo (bateria i veus), James Vincent "J.Y." Young (guitarra solista i veus) i John Curulewski (guitarra i veus ), aquest últim, reemplaçat posteriorment per Tommy Shaw (guitarra solista i veus).

Una formació caracteritzada per combinar elements de rock progressiu, rock dur i, alhora, power balades. Al llarg de la seva carrera, Styx va assolir la xifra de quatre àlbums consecutius certificats multi-platí per la RIAA, l'Associació nord-americana que representa a la majoria de companyies discogràfiques i la responsable de certificar les vendes discogràfiques dels Estats Units.

L'any 1972, el quintet signa contracte amb la modesta discogràfica independent Wooden Nickel Records, una companyia establerta a Chicago que en el curs de dos anys, els produeix quatre àlbums: "Styx" (1972), "The serpent is rising" (la serp està creixent) (1973), "Styx II" (1973) i "Man of miracles" (l'home dels miracles) (1974).

Gràcies a "Lady", una balada inclosa en el seu segon àlbum d'estudi, "Styx II", un tema compost per DeYoung que s'inicia lent, que després agafa empenta i que acaba amb un final bastant apoteòsic, el grup assoleix el seu primer èxit important. "Lady" impulsa a la banda a conquerir fama nacional i poc més tard, al reconeixement internacional.

Styx
El mes d'octubre de 1979, Styx publica el seu novè àlbum, "Cornerstone" (pedra angular), un treball que als Estats Units va despatxar més de dos milions de còpies. En aquest disc hi destaca el seu segon tall, "Babe", una tendra balada romàntica, també composta per DeYoung, que el cantant havia escrit com a regal d'aniversari per a la seva dona, Suzanne. Amb DeYoung al piano i cantant totes les harmonies vocals i els germans Panozzo tocant la resta d'instruments "Babe", en principi, no estava prevista que formés part de cap disc.

Publicada dos mesos més tard en format single, "Babe" va assolir la primera posició de les llistes de singles dels Estats Units, l'únic número 1 de la banda en el seu país.