The Family Dogg

Una família que gaudia de bona harmonía

Banda vocal britànica de música pop creada l'any 1966 agafant prestat el nom de la coneguda companyia nord-americana de cartells psicodèlics Family Dog. Una formació mixta que a finals de la dècada dels seixanta i inicis dels setanta va destacar per la seves excel.lents harmonies vocals.

Originàriament el grup, constituït en format de quintet, estava compost per Steve Rowland (veu cantant, guitarra i bateria), Albert Hammond (veu cantant i guitarra), Mike Hazlewood (veu cantant i guitarra), Doreen De Veuve (veus) i Pam "Zooey" Quinn (veus).

La idea de crear la banda va sorgir quan Albert Hammond i Steve Rowland, dos cantants i compositors angloamericans, que en aquell moment formaven part de dues bandes espanyoles de música pop, Los Flaps i The Diamond Boys, es van conèixer coincidint en un concert a Madrid. Corria l'any 1964. Dos anys més tard, plasmen The Family Dogg, una formació que es completa amb tres elements més, dues cantants femenines i un altre vocalista masculí.

El seu debut discogràfic es produeix l'any 1967 amb l'edició d'un single que incloïa una excel.lent versió del tema "The storm" (la tempesta) dels Bee Gees. A aquest disc, el segueixen dos senzills més, tot això, abans que la banda obtingués el seu èxit més sonat, "A way of life" (una manera de viure), una cançó publicada el mes de novembre de 1969, inicialment en format single, que, entre d'altres fites, va assolir la sisena posició de la llista d'èxits del Regne Unit.

The Family Dogg
La producció del primer àlbum de The Family Dogg, "A way of Life", un disc batejat amb el nom del seu tema principal, va comptar amb la col.laboració, com a músics d'estudi, de John Paul Jones (al baix), Jimmy Page (a la guitarra) i John Bonham (a la bateria), tres membres de la banda Led Zeppelin i d'un pianista poc conegut en aquell moment, un teclista que es deia Reginald Kenneth Dwigh i que poc temps després, seria mundialment conegut pel seu nom artístic, Elton John.

L'any 1970, el nom del grup es transforma a Steve Rowland & the Family Dogg i gràcies a la balada "Sympathy" (simpatia/comprensió), un tema del quartet anglès Rare Bird, la banda obté novament un altre èxit digne de destacar.