The Impressions

Una mostra de càndida innocència infantil.
¡BONES FESTES! - Nadal 2021

Formació vocal nord-americana de música soul i rhythm and blues creada l'any 1957. Un quintet inicialment constituït per Jerry Butler, Curtis Mayfield, Sam Gooden i els germans Arthur i Richard Brooks. L'any 1962, Jerry Butler va deixar la banda per iniciar una exitosa carrera en solitari i poc temps després, van plegar els germans Brooks. La resta del grup, Curtis Mayfield, Sam Gooden i Fred Cash, van optar per no substituir-los, reduint The Impressions a format trio.

L'any 1976, a través del segell novaiorquès Cotillion, una filial d'Atlantic Records, la banda publica "I saw mommy kissing Santa Claus" (vaig veure a la mare fent un petó al Pare Noel), una divertida nadala composta pel britànic Tommie Connor i interpretada, en aquest cas, per The Impressions amb un animat ritme discotequer.

Es tracta d'una cançó nadalenca encarregada per la famosa cadena de grans magatzems de luxe, Saks Fifth Avenue, amb l'objectiu de formar part d'una campanya publicitària creada per a promocionar una targeta nadalenca d'aquest centre comercial novaiorquès.

Una divertida i ocurrent nadala versionada més tard per nombrosos artistes de tots els gèneres. Una cançó que relata la història d'un nen que a la nit de Nadal, surt de la seva habitació i, d'amagat, baixa l'escala que va a parar al menjador de casa seva per veure si Santa Claus, el Pare Noel o qui sigui, ha deixat algun paquet. Allà, sorprèn a la seva mare donant petons al Pare Noel i rascant-li la barbeta.

The Impressions
La versió original, publicada l'any 1952, va aixecar polseguera, ja que hi va haver gent que va protestar per barrejar el naixement del nen Jesús amb assumptes amorosos. A tot això, cal afegir que la lletra no aclareix si el Pare Noel era el de veritat o era algú disfressat, i en aquest cas, si aquest individu, mantenia algun tipus de vincle marital amb la mare del nen.

He vist a la mare donant un petó al Pare Noel
ahir a la nit sota el vesc.
Ella no va veure com m'arrossegava escales avall
per fer una ullada.
Ella creia que jo estava a la meva habitació,
dormint profundament.
Llavors, vaig veure a la mare fent pessigolles al Pare Noel
sota la seva barba, tant blanca com la neu.
¡Oh!, que divertit hagués estat
si el pare tan sols hagués vist
a la mare donant un petó al Pare Noel, ahir a la nit,...