Brian Hyland

Les tribulacions d'una noia que estrenava un banyador de dues peces

Ídol juvenil de l'època, Brian Hyland és cantant i guitarrista nord-americà d'estil pop/rock, en la seva vessant més comercial, nascut a Woodhaven, un barri del districte novaiorquès de Queens.

Als catorze anys, juntament amb diversos companys seus de l'escola, Brian crea el grup vocal The Delfis, una formació que va enregistrar una maqueta i que la va fer arribar a diverses discogràfiques amb l'objectiu de poder ser fitxats, una tasca que no va arribar a bon port. Dos anys més tard, a finals de 1959, a través del segell novaiorquès, Kapp Records i ja com a cantant solista, Brian Hyland publica el seu primer disc, el single "Rosemary".

El mes de juny de 1960, amb suport d'orquestra, Hyland edita el seu tercer single, "Itsy bitsy teenie Weenie yellow polka dot bikini" (el diminut biquini de color groc i amb lunars de Weenie), un divertit tema pop, interpretat estil txa-txa-txa, amb el qual va aconseguir el seu primer i únic número 1 a les llistes de vendes. Un disc que va despatxar més de dos milions d'exemplars a tot el món.

"Itsy bitsy teenie Weenie yellow polka dot bikini" narra la història d'una noia molt vergonyosa que va a banyar-se a la platja lluint el biquini nou que estrenava aquell dia. Un banyador bastant petit (segons el títol de la cançó) de color groc i amb lunars. Una història que es relata a través de les diverses estrofes de la cançó:

Brian Hyland
En primer lloc, la jove, molt nerviosa, té por de sortir de la caseta on s'ha posat el biquini. Més tard, va cap a la platja, s'estira a la sorra i es tapa amb una manta. Per últim, la noia es banya al mar (a l'oceà), però té tanta por de sortir i ser vista que es queda tota l'estona a l'aigua i atès que l'aigua està freda, el seu cos es comença a quedar blau (morat).

Desprès de cada estrofa, un cor canta: Dos-tres-quatre: digueu-li a la gent el que ella portava posat: Era un biquini amb lunars, groc i diminut que havia estrenat avui.

Ella tenia por de sortir del vestuari,
Ella estava el més nerviosa possible.
Ella tenia por que algú la veiés,...