Peaches & Herb

Un combinat de préssecs i herbes que va tenir força èxit

Duo vocal nord-americà d'estil soul, rhythm and blues i música disco creat l'any 1966 a Washington D.C., la capital federal dels Estats Units d'Amèrica. Un duet mixt compost inicialment per Herb Fame (Herbert Feemster) i Francine Day (Francine Hurd Barker). Des de la seva creació, Herb va ser el cantant titular, mentre que el paper de "Peaches", la cantant femenina, va ser interpretat, al llarg dels anys, per sis o set vocalistes diferents.

Un grup bastant irregular, amb aparicions i desaparicions sobtades. Al cap de dos anys de la seva creació, Francine Hurd es va cansar de les gires i va decidir retirar-se; tot i això, va continuar prestant la seva veu als nous discos de la banda. Per a les actuacions en directe, la va substituir Marlene Mack, una cantant que tenia experiència fent cors i que a inicis dels anys seixanta, havia format part del grup Jaynetts.

L'any 1970, per qüestions personals, Herb Fame es va retirar de la música i es va apuntar a l'Acadèmia de policia de Washington; més tard, va obtenir plaça al Departament de Policia. Per aquesta raó, tant Herb com Marlene van abandonar el negoci de l'espectacle. Sis anys més tard, Fame va decidir tornar als escenaris i en aquesta ocasió, va escollir a la cantant i model Linda Greene per a ocupar el rol de "Peaches".

Al llarg dels temps, Linda Greene seria la "peach" més coneguda del duet. Aquesta nova formació, va fer gires per tot el món i va editar set discos de llarga durada. També va ser la que va obtenir més èxits, destacant entre tots ells, la romàntica balada soul "Reunited" (reunits), un tema clàssic de finals dels anys setanta que ha sabut aguantar molt bé el pas del temps, un títol indispensable al repertori dels casaments de l'època.

Peaches & Herb
Extreta del seu àlbum "2 Hot!" (massa calent) i editada en format single el mes de març de 1979, "Reunited" va assolir el primer lloc de les llistes nord-americanes Hot 100 i Billboard R&B. També va ocupar la primera posició al Canadà, va ser nominada als premis Grammy com a millor cançó de l'any i va vendre prop de tres milions de còpies.

La tendra lletra de "Reunited" narra la història d'una parella d'enamorats que van decidir ajuntar-se de nou, després de comprovar que un període de separació entre ells només havia servir per reafirmar que l'un no podia viure sense l'altre. Les disputes i les discussions passades van resultar ser simples instruments per a conèixer-se més i entendre's millor.