The Flying Machine

Una rialleta Rosemarie, si us plau

Banda britànica de música pop creada l'any 1969 a Rugby, el municipi anglès on va néixer l'esport que porta el nom d'aquesta ciutat. Es tracta d'un grup de curta durada, ja que es va desfer l'any 1971. La formació original estava composta per Tony Newman a la guitarra, teclats i veus; Steve Jones, guitarra solista i veus; Samuel "Pinkerton" Kempe, veu cantant i autoarpa (un instrument de corda que sembla una arpa portàtil); Stuart Colman, baix i piano elèctric i Paul Wilkinson a la bateria.

Inicialment, la formació es deia Pinkerton's Assorted Colours, un conjunt que l'any 1965, a través del segell Decca Records, havia editat el seu primer èxit, "Mirror, Mirror" (mirall, mirall). Més tard, signen contracte amb la discogràfica Pye Records i canvien de nom, transformant-se en The Flying Machine (La màquina voladora).

L'any 1969, la banda publica "Smile a little smile for me" (somriu-me una miqueta), una suau balada, vocalment molt ben interpretada, que va constituir l'èxit més destacat de The Flying Machine, sobretot en païssos com ara Canadà i els Estats Units, lloc, aquest últim, on el disc va assolir la cinquena posició de les llistes Billboard. El senzill, a més, va vendre més d'un milió d'exemplars, obtenint el guardó de "Disc d'Or".

Curiosament, tot i que es tracta d'una formació cent per cent britànica i que el disc estava produït i comercialitzat pel segell anglès Pye, el single no va aconseguir posicionar-se a les llistes d'èxits del Regne Unit.

The Flying Machine
La lletra de "Smile a little smile for me" descriu el dolgut estat anímic de Rosemarie, una noia que es troba molt decaiguda, ja que li costa molt acceptar la ruptura de la relació sentimental que mantenia amb el seu xicot. Un noi que, sembla ser, l'ha deixat plantada.

Les estrofes de la cançó intenten animar a Rosemarie, pregant-li una i altre vegada que somrigui una mica, malgrat el dolor i les llàgrimes que l'angoixen, ja que el narrador té el pressentiment que les seves futures relacions afectives seran excel.lents.

Realment hauries d'acceptar
que aquesta vegada s'ha anat per sempre.
Ell no tornarà mai més,...